Organizatiile de tineret din Moldova pot beneficia de granturi mici de pina la 30 mii lei



Organizatiile de tineret din Moldova pot beneficia de granturi mici de pina la 30 mii lei din partea Ministerului Educatiei si Tineretului (MET) din Moldova. Despre aceasta a comunicat reporterului INFOTAG Cornelia Badir, sefa Directiei tineret din cadrul MET.

"Concursul este concentrat asupra promovarii ideilor noi de dezvoltare a tinerilor si oportunitatile de implicare a acestora in actiuni de tineret. Actiunile au scopul de a incuraja participarea plenara a tinerilor la viata comunitatii si a societatii, precum si la dezvoltarea infrastructurii si a serviciilor integrate pentru tineret", a spus Badir.

Ea a precizat ca MET va da prioritate proiectelor care se vor axa pe dezvoltarea si extinderea serviciilor sociale pentru tineri, consiliere psiho-sociala, informationala si juridica.

"Facilitarea accesului la informatie a tinerilor prin extinderea serviciilor internet si a altor mijloace de informare, organizarea campaniilor informationale si promotionale pe arii socio-economice, prevenirea migratiei ilegale in rindul tinerilor si a actiunilor de voluntariat precum si dezvoltarea comunitatilor trebuie sa fie obiectivele principale ale proiectelor. Iar, organizarea actiunilor social-culturale sint criteriile prin care pot fi realizate obiectivele proiectelor propuse", a specificat sefa Directiei tineret.

Concursul este destinat centrelor nationale de resurse pentru tineri, ONG-urilor, asociatiilor de tineret si consiliilor locale ale tinerilor. Suma de 30 mii lei va fi utilizata pentru acoperirea nevoilor de capital, salarii sau venituri aditionale destinate directorului de proiect, precum si procurarea echipamentului computerizat, necesar in activitate.

Doritorii de a beneficia de granturi mici pot prezenta proiectele pina la data de 8 iulie la adresa e-mail: mariana.birsan@yahoo.com sau cornelia_badar@yahoo.com.

 

INFOTAG