Diseminarea bunelor practici prin utilizarea noilor tehnologii informationale



razeni_-_videoconferinta_web.jpgMiercuri, 10 iunie 2009, in comuna Razeni, raionul Ialoveni a avut loc un nou seminar de initiere  in "Metodologia de luare participativa a deciziilor la nivel de comunitate rurala", realizat in cadrul proiectului "Eu votez pentru ca...".

La seminar au participat tineri, voluntari, reprezentanti ai administratiei publice locale societatii civile, in special, membrii recent constituitului Consiliului Local al Tinerilor din raionul Ialoveni.

Pe parcursul seminarului a avut loc o Videoconferinta Web, prin utilizarea instrumentului Skype, care a conectat pentru o perioada de timp doua Centre Comunitare de Acces la Informatie si Instruire: Razeni si Basarabeasca, in cadrul careia dna Liuba Prohnitchi, presedintele AO Spiritus a relatat din propria experienta privind organizarea Exercitiului de simulare a alegerilor in Basarabeasca . Astfel, a fost testat cu succes un nou instrument pentru diseminarea bunelor practici, utilizind noile tehnologii informationale.

Proiectul „Eu votez pentru ca..." este implementat de Hilswerk Austria in Moldova, in parteneriat cu Centrul de Training "CMB" si Alianta CCAII  si este finantat de catre Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova prin European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) si este co-finantat de catre Austrian Development Cooperation.

Partener local in organizarea seminarului de instruire a fost Asociatia obsteasca "Eco-Razeni".

Pentru informatii suplimentare vizitati:

http://www.hilfswerk-austria.md/euvotez/razeni__10_iunie_2009-241.html