A fost desemnat câștigătorul Granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media



Centrul pentru Jurnalism Independent anunță totalurile concursului de selectare a beneficiarilor Granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media, oferite în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M).

În urma procesului de evaluare a dosarelor, juriul a selectat următorul câștigător:

  • LEADGEN SRL (Proiectul: Combaterea știrilor și a declarațiilor false prin fact-checking și elaborarea de conținut video interactiv)

La concurs au fost depuse 8 de dosare, iar criteriile de evaluare a proiectelor au inclus: îmbinarea creativă a actorilor/utilizarea noilor tehnologii; plan de implementare, oferta practică și cu termene bine stabilite pentru fiecare parte; public-țintă potrivit, planuri de promovare și viabilitate.
 
Din juriu au făcut parte Petru Macovei, director executiv, Asociației Presei Independente (API); Diana Răileanu, jurnalistă, Radio Europa Liberă, Dumitru Lazur, expert media, Dona Școla, co-fondatoare Generator Hub.

Granturile pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media sunt acordate de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.