Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Discriminarea femeilor în cîmpul muncii – final de campanie la Nordul Moldovei



                

PB244181_1_copy

„Stop discriminării femeilor în cîmpul muncii” a fost titlul campaniei de informare a populaţiei din patru raioane din nordul ţării. Campania a fost demarată pe parcursul lunii noiembrie a.c.  organizată de Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civic cu suportul finaciar al PNUD Moldova.

Locuitorii din Şoldăneşti, Orhei, Rezina şi Floreşti  au fost informaţi de voluntari locali despre fenomenul discriminării femeilor în cîmpul muncii, prin repartizarea de materiale informative, dar şi prin oferirea directă a răspunsurilor la întrebările oamenilor, referitoare la această problemă. O mare parte din persoane au spus că s-au confruntat cu  cazuri de discriminare, iar o parte din ei nici nu ştiau ce semnifică acest termen. Unii cetăţeni au venit cu soluţii pentru radicarea acestui tip de discriminare, soluţii precum semnarea unei petiţii a mai multor femei care au trecut prin aşa momente,  discuţiile în familie de asemenea sunt privite ca un factor ce ar putea influenţa angajarea femeii.

.

 În oraşul Rezina locuitorii au fost chestionaţi pe marginea subiectului discriminării femeilor în cîmpul muncii. O parte din ei au spus că femeia trebuie să aibă grijă de gospodărie şi să stea acasă, alte persoane au menţionat că fenomenul în cauză nici nu există în ţara noastră.

Un pas concret propus de iniţiatorii campanieie este colaborarea cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă din teritoriu, ceea ce ar facilita situaţia femeilor aflate în impasul angajării.

 

Iuliana Mămăligă