Termen extins: Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Comunicator(oare)/Jurnalist(ă) (part-time)Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane creative și proactive, cu abilități de analiză, sistematizare a informației și gândire strategică, pentru poziția de Comunicator(oare)/Jurnalist(ă). În această poziție, persoana selectată va fi responsabilă de crearea, generarea și coordonarea conținutului pentru website-ul și rețelele sociale ale organizației.

Locație: Chișinău, cu deplasări prin țară

Termenul limită pentru a aplica: 07 noiembrie 2023

Despre organizație

Terre des hommes (Tdh) este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, prin intermediul proiectelor sale, organizația participă anual la eforturile internaționale de a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii vulnerabili și membrii familiilor acestora din 30 de țări.

Tdh activează în Republica Moldova din 2004. Organizația întrunește o echipă de 50 de profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare, asistenți sociali și psihologi. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi afectează.

Tdh Moldova lucrează pentru :

- a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor;
- a ameliora accesul copiilor și tinerilor la drepturile lor în sistemul justiției, promovând o abordare restaurativă;
a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și a copiilor, familiilor și comunităților în general.
Din 2018 Tdh Moldova lucrează inclusiv cu tinerii, oferindu-le programe de abilitare și încurajându-le participarea, iar din 2022, odată cu războiul din Ucraina, organizația și-a extins activitatea și în domeniul umanitar, venind cu un răspuns promt și consistent la criza refugiaților.

Pentru a-și atinge obiectivele, Tdh Moldova realizează activități de instruire a profesioniștilor, care lucrează cu copiii și tinerii; activități de împuternicire și de a asigurare a participării copiilor și tinerilor; activități menite să susțină inițiativele comunitare prin programe de mini-granturi, etc.

Descrierea rolului

Poziția anunțată este națională, cu jumătate de normă (20 de ore/săptămână) și este subodonată managerului de comunicare. Persoana responsabilă de creare de conținut este responsabilă de asigurarea cu conținut creativ și rapid a website-ului și rețelelor sociale ale Tdh Moldova.

Responsabilități și atribuții:

 • Scrie comunícate, invitații de presă, știri de la evenimente, despre activitățile organizației etc.
 • Realizează interviuri, scrie istorii umane, istorii de succès.
 • Este responsabil(ă) de postările pe social media.
 • Identifică subiecte relevante și interesante.
 • Participă la planificarea de conținut pentru organizație.
 • Participă la brainstorminguri pentru alte tipuri de conținut (video-uri, prezentări, evenimente etc.)
 • Participă la evenimentele organizației, inclusiv deplasări în teritoriu.

Cerințe:

 • Studii în jurnalism sau comunicare (Se acceptă și studii în litere, psihologie ori alt domeniu relevant, cu condiția ca persoana candidată să aibă experiență de lucru ca jurnalist(ă) sau/și comunicator(oare) ).
 • Minimum trei (3+) ani de experiență profesională în scriere de diverse tipuri de texte (comunicate, știri, reportaje, interviuri, istorii umane), în special pe subiecte sociale.
 • Cunoșterea foarte bună a limbii române, exprimare și scriere.
 • Abilități foarte bune de a scrie diverse tipuri de texte, pentru diferite tipuri de canale.
 • Capacitate de a identifica subiecte interesante și de a scrie creativ și captivant istorii umane/de succes.
 • Este conectat/ă la sectorul de educație / social / umanitar / psihologic.
 • Creativitate, inventivitate.
 • Deschidere spre soluții inovative, gândire strategică.
 • Atenție la detalii, perspicacitate.
 • Promptitudine și punctualitate.Capacitate de adaptare și învățare rapidă.
 • Conectare la tendințele de comunicare pe social media.
 • Simțul estetic (fotografie, design, video) va constitui un avantaj.
 • Cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel mediu.

Oferim:

 • Promovăm o cultură a diversității. Considerăm că lucrul cu persoane talentate, din medii și cu puncte de vedere diferite, reprezintă un avantaj strategic și o oportunitate. Diversitatea ne îmbogățește soluțiile creative și adaugă valoare pentru beneficiarii noștri.
 • Valorile noastre comune se află în centrul organizației încă de la înființarea noastră: Acționând cu un scop, Grijă, Integritate, Echitate.
  Mediu de lucru prietenos.
 • Asigurare medicală privată.

Procedura de aplicare:

Persoanele care îndeplinesc condițiile specificate sunt invitate să trimită:

1. CV-ul;
2. Scrisoare de motivație de maximum o pagină, în care va descrie experiența relevantă, precum și motivația de a ocupa această poziție.
Documente/link-uri ce confirmă experiența în domeniul solicitat (5 modele de diferite tipuri de texte scrise, postări pe social media; opțional: alte materiale vizuale pe care le-ați creat, coordonat sau la care ați contribuit).

Dosarele de concurs vor fi expediate la adresa de e-mail: mda.office@tdh.org, până la data de 07 noiembrie 2023, cu mențiunea „Comunicator(oare)/Jurnalist(ă)” + prenumele și numele dvs. 

Se vor lua în considerare doar dosarele complete și depuse în termen. Concursul va consta în proba scrisă și interviu. Candidații promovați după proba scrisă vor fi invitați la interviu.

*Doar candidații preselectați vor fi contactați.

Politica de protecție a datelor cu caracter personal: Prin trimiterea candidaturii, sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie utilizate în procesul de recrutare. Toate documentele pe care le vom solicita în diferite etape ale procesului de recrutare vor fi folosite doar în acest scop. Tot personalul implicat în recrutare și selecție este conștient de faptul că se aplică regulile de protecție a datelor și că informațiile personale vor fi tratate în mod confidențial. Conform politicii noastre, vom păstra documentele de aplicare numai pentru perioada de recrutare.