Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

ONG-URILE PERSOANELOR PURTATOARE DE HIV AU FOST REUNITE INTR-O SINGURA ORGANIZATIE

Distribuie prietenilor:


aids.jpgO organizatie non-guvernamentala, care va apara drepturile persoanelor purtatoare de HIV a fost inregistrata in Republica Moldova. Organizatia, care a fost create in cadrul proiectului Programului Natiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS) in Moldova, va purta numele de Liga persoanelor purtatoare a virusului HIV.

Liga reprezinta o uniune a celor 9 organizatii a persoanelor HIV infectate de pe intreg teritoriul RM si are drept scop informarea corecta despre infectia cu virusul HIV si accesul persoanelor HIV-pozitive la procesul de luare a deciziilor in privinta masurilor de raspuns la infectia cu HIV.
Deasemenea proiectul prevede asigurarea persoanelor HIV cu medicamente, eliminarea discriminarii in institutiile medicale, acordarea de asistenta psihosociala persoanelor infectate cu virusul HIV, precum si promovarea si apararea drepturilor persoanelor HIV-pozitive si a familiilor acestora .

Potrivit datelor prezentate de Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Preventiva, numa in luna iunie curent au fost inregistrati 24 de purtatori ai virusului imunodeficientei umane. In perioda ianuarie-iunie 2007 au fost depistate 79 de persoane purtatoare ai virusului HIV.


Sursa: Reporter.MD

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet