Avertizare
  • Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :delete: Nu s-a putut șterge directorul. Cale: /home/civicpor/public_html/cache/mod_menu

Conferința DTFI23: Provocările și oportunitățile transformării digitale pentru instituțiile financiare



Introduceti descrierea imaginii

Transformarea digitală a devenit din ce în ce mai importantă pentru instituțiile financiare pentru a rămâne competitive și relevante în mediu de afaceri actual. Conferința Digital Transformation for Financial Institutions 2023 (DTFI23 powered by Mastercard and maib), care va avea loc pe 24 martie la Chișinău, oferă liderilor din industrie și profesioniștilor din domeniul financiar oportunitatea de a afla despre cele mai recente progrese tehnologice și strategii pentru transformarea digitală.

Conferința va fi o platformă de networking și schimb de idei pentru participanții curioși de subiectul digitalizării din industria financiară. Aceștia vor întâlni experți din Moldova, România, Georgia, Lituania și alte țări care vor discuta subiecte precum rolul inteligenței artificiale (AI) în serviciile financiare, analiza Big Data în gestionarea riscurilor, modernizarea sistemelor tradiționale, cloud computing, verificarea identității digitale, Open Banking, Digital Banking și cele mai bune practici în materie de securitate cibernetică.

Irina Untilă, director oficiu Mastercard Moldova, partener principal al conferinței, subliniază importanța integrării transformării digitale de către instituțiile financiare: „În cadrul Mastercard, credem că transformarea digitală aduce o schimbare fundamentală în industria financiară. Pentru a reuși în această eră digitală, instituțiile ar trebui să integreze tehnologiile inovatoare și să reinventeze experiențele clienților săi, pentru a le crea soluții mai simple, sigure și personalizate. Platformele din industrie, precum conferința DTFI23, oferă liderilor din industrie o oportunitate excelentă pentru a împărtăși cele mai bune practici și de a explora noi strategii pentru impulsionarea unei creșteri ulterioare. Noi ne mândrim că susținem această conversație pentru al doilea an consecutiv."

Giorgi Shagidze, CEO al maib, partener principal al conferinței, subliniază importanța inovației pentru instituțiile financiare tradiționale: „Inovația și transformarea digitală sunt factori cheie în strategia maib. Digitalizarea transformă activitățile noastre pe toate liniile de afaceri și oferă oportunități imense pentru crearea de valoare adăugată în tot ceea ce realizăm. Pe măsură ce regulile pieței se schimbă și nevoile clienților noștri evoluează, inovațiile digitale în portofoliul nostru de produse și servicii bancare a devenit un obiectiv cheie în tot ceea ce facem. Suntem bucuroși să fim parteneri ai acestei conferințe, să împărtășim experiența noastră și să învățăm de la cei mai buni din această industrie.”

Ștefan Nistor, Fondator și Coordonator pentru Fintech Moldova, organizator DTFI23, evidențiază valoarea interacțiunilor cu cei care au implementat cu succes proiecte inovatoare în finanțe: "Transformarea digitală nu este doar despre automatizarea proceselor sau oferirea unei experiențe mai bune clienților. Este vorba despre crearea de noi produse și servicii care au fost anterior imposibile. Posibilitățile sunt nelimitate, iar conferința este locul perfect pentru a le explora."

Unul dintre cele mai importante subiecte discutate la conferință va fi rolul inteligenței artificiale în transformarea digitală pentru instituțiile financiare. AI are potențialul de a schimba jocul în industria financiară, permitând organizațiilor să automatizeze procesele, să îmbunătățească precizia și să ofere experiențe personalizate clienților. AI poate ajuta instituțiile financiare să identifice modele în seturile mari de date, să furnizeze evaluări mai precise ale riscurilor și să îmbunătățească metodele anti-fraudă.

Conferința va oferi o oportunitate de a asculta experți în domeniu și de a obține idei practice pentru a ajuta organizațiile financiare să implementeze cu succes transformarea digitală. Participanții vor avea, de asemenea, ocazia de a face networking cu potențiali clienți și parteneri.

În peisajul de afaceri în schimbare rapidă de astăzi, este mai important ca niciodată ca instituțiile financiare să adopte strategii de inovație digitală. Cei care nu o fac risca să devină irelevanți pe piață. Conferința DTFI23 reprezintă o oportunitate unică pentru profesioniștii din domeniul financiar și liderii de industrie de a afla cele mai recente dezvoltări și strategii de digitalizare și de a fi în fruntea industriei.

DTFI23 este organizat de Mastercard și maib, cu partenerul Gold DAAC Digital, parteneri Silver QOOBISS și Amazon Web Services, partenerul Bronze Identomat și partenerul-gazdă Tekwill. Evenimentul este susținut de USAID în cadrul programului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA). 

 

Nu ratați ocazia de a afla ultimele noutăți din domeniul transformării digitale în finanțe la DTFI23. Rezervați-vă un loc la https://fintech.md/dtfi23/.

Articol adaugat de: Stefan Nistor