5 motive de ce femeile din Moldova aplică la programul XY Pre-Accelerator: Antreprenoriat feminin IVXY pre accel IV Cover v3 final

Aflat deja la cea de-a patra ediție primul program de pre-accelerare în afaceri pentru femei se mândrește cu zeci de absolvente, multe dintre care își dezvoltă cu succes companiile până în prezent. Mai jos găsești câteva motive care au determinat absolvenetele noastre să aplice la edițiile anterioare ale programului. Apropo, aplicările pentru cea de-a patra ediție sunt posibile până pe 24 iunie! 

Ludmila Secher, co-fondatoarea brandului C’est Cher

„Mi-a atras atenţia anunţul despre un program de pre-accelerare şi în cap a sunat "hai!".  Eu nu ştiam ce-o să fie. Aveam doar ideea că îmi doresc să cresc o afacere şi am aplicat intuitiv.

În cadrul pre-acceleratorului am avansat rapid,  și de la ideea iniţială am ajuns la etapa de creare a produsului. 

La fel m-a convins să aplic și motivaţia mea, că ideea mea are dreptul să fie dezvoltată şi eu doresc să merg mai departe cu ea.”

Anna Grama, fondatoarea Cristalin.md

„Am fost dornică de autodezvoltare, dar copilul era la moment încă prea mic. 

Iar programul de pre-accelerare se desfășura în format online și am avut încredere că voi reuși să lucrez și cu copilul în brațe.

Echipa ne-a susținut mult și ne-a „împins înainte”, fără ei, ar fi luat mult timp să ne dăm seama cum să ne prezentăm ideea. Nu există o pastilă magică aici - trebuie să muncești non-stop pentru ca rezultatele să apară. Dar mentorii ne sprijină foarte mult și ne ajută cu totul.De aceea, nici că se putea un început mai bun.”

Cristina Cazacu, fondatoarea Chica Clothes

„Atunci când am decis să aplic la programul de pre-accelerare în afaceri pentru femei, eram la o etapă în care aveam nevoie de ghidarea și sugestia unor specialiști în domeniu, și întâmplător am găsit un articol în care se anunța despre posibilitatea de aplicare. Astfel, am înțeles că atunci e momentul să acționez.” 

 

Irina Ciobanu, co-fondatoarea pensiunii Trei Păstori

„Am auzit de Programul de pre-accelerare în afaceri la scurt timp după ce am revenit în țară după mai mulți ani petrecuți peste hotare. Ne-am întors deciși să investim, să dezvoltăm o activitate economică, să aplicăm experiența acumulată în această perioadă, dar conștienți de faptul că avem nevoie de un suport profesional, de sfaturi potrivite pentru diverse situații și pentru depășirea barierelor psihologice.

Am aplicat fără să sper prea mult să fiu selectată și totuși așa a fost să fie. Am nimerit printre atâtea fete energice, cu atâtea idei frumoase și cu dorința de a face o schimbare!

Am primit plăcere de la aceasta experiența, de la faptul că trebuia sa ies din zona mea de confort și să fac lucruri pe care nu le făcusem până atunci, iar membrii echipei au făcut aceasta experiența și mai frumoasă, pentru ca pe cât sunt de profesioniști, pe atât sunt de simpatici și plăcuți ca persoane.

Recomand tuturor celor care încep o activitate sau vor sa facă o schimbare, să aplice la asemenea proiecte, care pot însemna un punct de turnura și de mare importanță pentru viitorul afacerii.”

 

Valentina Buhnă, fondatoarea Flavorya

„În anul pandemic, fiindcă totul s-a stopat și nu erau activități, mă implicam în multe proiecte, inclusiv acceleratoare și pre-acceleratoare.

XY Pre-accelerator: Antreprenoriat feminin IV a fost al treilea și ultimul program la care am aplicat în acel an. Dintre toate programele, desi erau în mare parte bazate pe o echipă multinațională, acest program de pre-accelerare mi-a oferit mult support, pentru ca să pot obține rezultate mari pe termen lung. În cadrul programului am înțeles care trebuie să fie abordarea antreprenorului față de propria afacere și care sunt pașii pentru dezvoltarea acesteia. 

 

Mi-a plăcut mult și faptul că pe lângă faptul că am muncit cu mentori interni, am avut posibilitatea să comunicăm și cu mentorii externi. 

 

Mai mult, pentru că mi-a plăcut mult experiența participării la programul de pre-accelerare realizat de XY Partners, am decis să merg mai departe și să aplic și la programul XY E-commerce Incubator, care se desfășoară la moment.”

Aplicările pentru ce-a de-a patra ediție a programului XY Pre-Accelerator: Antreprenoriat feminin IV sunt deschise până pe 24 iunie. 

 

Participarea la program este absolut gratuită și este posibilă doar în baza completării formularului de înregistrare.

 

Toate participantele programului vor beneficia gratuit de accesul la cele 12 videouri introductive din cadrul Academiei XY. 

Mai multe detalii despre program pot fi găsite în pagina de Facebook sau pagina web  ➡ https://xy.md/ro/programs/pre-accelerator-4 

Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu susținerea financiară a Suediei.