TINERII CU DISABILITATI ISI VOR PREZENTA LUCRARILE DE ARTA SI ARTIZANAT LA MUZEUL NATIONAL

O expozitie cu vanzare a obiectelor de arta si artizanat create de tinerii cu disabilitati din Moldova se va desfasura la Muzeul National de Istorie din Chisinau, in perioada 20 - 26 august.

Expozitia "Amprente" ofera tinerilor cu disabilitati posibilitatea de a-si prezenta lucrarile in fata publicului din capitala. Ea face parte dintr-o ampla campanie informationala care are drept scop sensibilizarea societatii in atitudinea ei fata de tinerii cu disabilitati.

Pe langa lucrarile propriu-zise, organizatorii vor prezenta si o expozitie fotografica, in care se va demonstra talentul si straduinta copiilor si tinerilor cu disabilitati in procesul de creatie.

In cadrul aceleiasi campanii, au fost anterior realizate o serie de proiecte cum ar fi deschiderea atelierelor de creatie a obiectelor de artizanat, realizarea unui film documentar, organizarea seminarelor despre oportunitatile de studii universitare pentru tinerii cu disabilitati, crearea unei retele de voluntari, editarea ziarului "Amprente".

Expozitia face parte din planul de actiuni al Campaniei "Disability with Ability", administrat de Filiala Consiliilor Americane pentru Invatamant International si finantata de Ambasada Norvegiei la Bucuresti si, partial, de Ambasada SUA in R. Moldova.

 

ambasada-americana ambasada-norvegiei american-councils

 

Sursa: Info-Prim Neo