SEDINTA DE LUCRU A EEE PENTRU PREVENIREA TRAFICULUI DE FIINTE UMANE

La 25 iulie, incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineri a avut loc prima sedinta de lucru a echipei mobile de educatori de la egal la egal pentru prevenirea traficului de fiinte umane. Au participat 30 tineri din or. Ungheni, instruiti si formati ca EEE, care au abilitati de a planifica, organiza si evalua activitati de informare cu semenii lor.

In agenda sedintei au fost: planificarea activitatilor de informare pe perioada de 1 luna (25 iulie-25 august), delegarea responsabilitatilor, idei pentru organizarea concursurilor de desen, poezie si graffiti si metodele de monitorizare si evaluare a acestor activitati.

Tinerii participa activ la planificare activitatilor, venind cu idei noi si interesante, ei se simt importanti pentru responsabilitatea de a informa alti tineri, de o virsta si de aceleasi interese cu ei.

Au fost planificate 35 activitati printre care: ateliere de informare, servicii outreach prin animatii de timp liber si impartire de pliante, concursuri de desen, poezie, eseu, graffiti, forum teatral "Viitorul e in miinile noastre!", discoteci tematice "Dreptul tau la viata!", "Delicventa juvenila", "Tinerii spun NU traficului de fiinte umane!", "Increderea in sine-succes in viitor!", "Comunicare deschisa-cheia succesului", etc. Discotecile vor avea loc la Tabara de odihna din Ungheni "Plus Armonie "; Palatul de Cultura Ungheni; Complexul de agrement "Patria". Impartirea de pliante va viza locurile cele mai vizitate de tineri, ca frizerii, baruri, discoteci, plaja Prut, tabara de odihna, etc.

Tinerii EEE sunt interesati, responsabili si sunt gata de actiune.

Sursa: http://www.youth.md