70 de familii social -vulnerabile din satele Republicii Moldova vor primi în dar animale domestice
70 de familii social -vulnerabile din satele Republicii Moldova vor primi în dar animale domestice. Acțiunea are loc în cadrul Proiectului de Primăvară, realizat de A.O. „The Moldova Project” și „Kaufland Moldova”
Familiile aflate la limita subzistenței vor primi un ajutor consistent care le va permite să obțină independență și stabilitate financiară. Responsabilitatea față de animale primite în dar, gestionarea resurselor obținute, capacitatea de a obține venit din produsele comercializate sunt criterii importante care conduc la dezvoltare. Prin prisma acestui proiect, unii părinți învață să devină gospodari, să gestioneze bunuri, astfel încât să aibă posibilitate să se întrețină, să-și hrănească copiii și să îmbunătățească, în timp, condițiile de trai.
70 de familii cu mulți copii și venituri extrem de mici, stabilite în mai multe localități din cinci raioane ale țării, vor beneficia de: păsări de curte, materiale pentru construcția solariilor de legume, capre, vaci, porci. Valoarea totală a proiectului este de peste 250 de mii de lei. Al doilea an consecutiv Proiectul de Primăvară (Spring Project) este susținut financiar de partenerul Kaufland Moldova.
Cristina Aramă, PR manager „Kaufland Moldova”:
„Bunăstarea comunităților din care facem parte este un factor vital în evaluarea succesului nostru. Ne bucurăm că, pentru al doilea an la rând, reușim să dezvoltăm responsabilitatea, grija și empatia în zeci de familii social-vulnerabile din țară, prin prisma Proiectului de Primăvară. Parteneriatul de lungă durată pe care îl avem cu The Moldova Project ne permite să implementăm proiecte sustenabile, dar și de suflet, care susțin sute de beneficiari ani în șir.”
Timp de 9 ani Asociația Obștească „The Moldova Project” implementează cu succes Proiectul de Primăvară și atestă impactul major al acestor tipuri de donații în viețile beneficiarilor săi. Persoanele care cândva fusese „furate” de patima alcoolului, erau violente și apatice față de proprii copii, demonstrează rezultate uimitoare. Practica dată presupune nu doar ajutor material direct, ci o intervenție mult mai complexă pentru reeducare, responsabilizare, dezvoltarea unor emoții și atitudini constructive.
Victoria Morozov, preşedinta A.O. „The Moldova Project”:
„Datorită acestui proiect, zeci de familii din Republica Moldova au o perspectivă mai clară de viitor și se bucură de stabilitate financiară. Este vorba despre familii care sufereau de sărăcie extremă, generată, în mare parte, de lipsa exemplelor pozitive și a aptitudinilor. Spring Project este proiectul care dezvoltă abilități și aduce schimbarea în viața copiilor și părinților lor. Evident, nu este doar o donație de animale de curte, e un proces mult mai complex monitorizat de echipa asociației.”
Proiectul are un impact pe termen lung și reprezintă o soluţie eficientă pentru dezvoltarea unor aptitudini și interese noi. În anii precedenți, în cadrul proiectului au fost finanțate cursuri profesionale pentru adolescenți și adulți. Odată cu studierea unei meserii, părinţii din familiile social-vulnerabile îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă, pot obţine un venit stabil.
De 15 ani Asociația Obştească „The Moldova Project”, în colaborare cu administraţiile publice locale şi centrale, cu partenerii externi şi interni, oferă un spectru larg de servicii de asistenţă familiilor social-vulnerabile din Republica Moldova. Începând cu luna aprilie 2022 Asociaţia implementează proiecte de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina.
Pentru informații suplimentare:
https://www.youtube.com/watch?v=i9bCUK8hKtE
https://www.facebook.com/themoldovaproject