Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

"GENDER-CENTRU": IN MOLDOVA NU SE RESPECTA LEGEA CU PRIVIRE LA EGALITATEA GENURILOR

Distribuie prietenilor:


Legea cu privire la egalitatea genurilor nu se respecta in Moldova, pe motiv ca nu este suficient cunoscuta, in special de catre angajatori, au declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanti ai ONG "Gender-Centru", care, in perioada ianuarie-iunie 2007, au monitorizat aplicarea legii, la recomandarea ONU, constatind mai multe impedimente in acest sens.

Potrivit Agentiei INFOTAG, Valentina Bodrug-Lungu, presedinta "Gender-Centru", a mentionat ca implementarea legii este dificila in special din cauza nivelului redus de informare a populatiei asupra acestui subiect.

Daniela Terzi-Barbarosie, expert al organizatiei, a declarat ca, in urma monitorizarii, s-a constatat ca 72,23% dintre angajatori nu stiu de existenta Legii cu privire la egalitatea genurilor.

In 2006, din numarul total de patroni, femeile constituiau 27,3%. In Parlamentul R.Moldova femeile sint reprezentate in proportie de 20,8%, fata de 15,8%, in legislativul precedent. Aceasta insa nu este suficient in conditiile in care femeile constituie 52% din numarul total al populatiei Republicii Moldova, a apreciat presedinta "Gender-Centru".

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet