Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

SA IMITAM ALEGERILE

Distribuie prietenilor:


saimitamalegerile.jpgLa data de 30 de mai Asociatia Obsteasca Consiliul Municipal al Copiilor si Tineretului din orasul Hincesti a organizat conferinta "Sa imitam alegerile" in cadrul proiectului "Invata sa te implici", finantat de Ambasada SUA in Moldova.

Participanti la aceasta activitate au fost elevii din cele 6 institutii de invatamint din orasul Hincesti, peste 134 tineri care vor participa pentru prima data la alegeri (si anume alegerile locale din 3 iunie 2007), cei 12 instructori formati in cadrul proiectului, profesori si membri ai administratiei locale. Agenda acestei activitati a inclus o recapitulare a cunostintelor despre alegeri si procedurile electorale acumulate de catre tineri in cadrul proiectului si imitarea procedurii de vot. Staff-ul proiectului a venit cu citeva intrebari chee despre procedura electorala si de vot, cum ar fi: care sunt conditiile de participare la alegeri, ce acte este necesar sa detii pentru a participa la alegeri, cite liste se repartizeaza si pe cite liste se pune stampila..., etc. Aceste intrebari au fost formulate in cadrul unor expres interviuri si jocuri, implicind participantii intr-o discutie aprinsa la tema electorala si importanta participarii la alegeri. A urmat apoi imitarea alegerilor cu participarea tinerilor si comentarea procedurii de vot de catre ei insisi (am utilizat urne si cabine de vot reale, prezente in incinta institutiei de invatamint in preajma alegerilor).

Pentru participarea maxima a tinerilor la alegerile din 3 iunie 2007, staff-ul proiectului a gasit de cuviinta sa invite reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale si conducerea institutiilor de invatamint. Participarea acestora a contribuit la motivarea tinerilor de a participa la alegeri si de a-si exprima opinia politica, deoarece votul fiecaruia conteaza.

Totodata a fost distribuit si pliantul ABC-ul electoral elaborat de catre staff-ul proiectului in cadrul activitatilor anterioare. Pliantul aduce la cunostinta tinerilor care sunt atributiile unui primar, informatii despre alegeri, procedura de vot, si ii indeamna sa isi exprime opinia politica in cadrul alegerilor locale din 3 iunie 2007.

Sursa: http://groups.yahoo.com/group/DemocracyGrantsMoldova

 

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet