Ministrul Justiției dorește eficientizarea relațiilor cu societatea civilă



Tanase-Al--2-edit

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase va avea o întâlnire cu societatea civilă pentru a discuta posibilitatea unei conlucrări eficiente. Întâlnirea va avea loc astăzi 9 octombrie, la ora 15.00, în cadrul ministerului.

Ministrul a motivat această întâlnire prin faptul că pe parcursul guvernării comuniste a existat mai multe obiecții vizaviz de relația statului cu societatea civilă. ”Guvernul mereu s-a considerat cel care trebuie să dicteze regulile de joc și care să impună poziția sa în raport cu societatea civilă”, a spus Tănase pentru Politik.

Noul Guvern își dorește o viziune nouă, ”noi vedem în societatea civilă nu o entitate subordonată guvernării, dar un partener și un prieten care să ne ajute să restaurăm o societate deschisă și democratică”. Întrebat ce așteptări are ministrul de la această întâlnire a răspuns: ”vrem să venim cu modificări în legislație în privința înregistrării organizațiilor neguvernamentale și a partidelor politice și așteptăm să auzim de la reprezentanții ONG-urilor, care ar fi propunerile lor pentru a eficientiza și îmbunătăți aceste relații”.

Sursa: Politik