Participarea Persoanelor cu dizabilitati din Moldova la Cursul International de Training "United Within Europe"



resampled_SL380069In perioada 19-27 septembrie, in or. Krakow, Polonia a fost desfasurat Cursul International de Training ,,United Within Europe”. Acest curs a fost organizat de catre Asociatia Poloneza pentru Persoanele cu Dizabilitati, in cadrul programului ,,Youth in Action” pentru a saptea oara.

Printre participantii din 8 tari cum ar fi: Bulgaria, Germania, Croatia, Polonia, Rusia, Turcia si Macedonia, pentru prima data au fost si reprezentantii Moldovei: Asociatia MOTIVATIE din Moldova si Alianta Organizatiilor Persoanelor cu Dizabilitati din Moldova. Asociatia MOTIVATIE a fost reprezentata de Mariana Matfei si Ecaterina Surdu.

In cadrul acestui curs au fost discutate diferite tematici precum: Includerea persoanelor cu dizabilitati in societate, Dizabilitatea si Excludere Sociala, Leadership, Dezvoltarea abilitatilor de prezentare si comunicare, etc. Fiecare seara era dedicata pentru reprezentarea unei tari anumite prin dans, cintece, filmulete, prezentari power point si multe altele.

Ca rezultat a acestui curs a fost faptul ca participantii si-au imbunatatit cunostintele invatind noi tactici de comunicare si de lucru cu persoanele cu dizabilitati, precum si  stabilirea si mentinerea legaturilor de parteneriat cu alte organizatii din Europa necunoscute pina acum de Republica Moldova.

Pentru informatii suplimentare – Mariana Matfei, coordonator PR - 66-13-93