Ai inimă pentru copiii bolnavi de cancer



Asociaţia Prietenii Copiilor lanseaza campania de colectare de fonduri

“Ai inima pentru copiii bolnavi de cancer”

 

În Moldova mii de copii luptă în fiecare zi cu o boală necruţătoare cum este cancerul.

Este dureros, dar pentru mulţi dintre ei aceasta boală a devenit parte integrantă a vieţii, uitînd cu desăvîrşire că mai sunt încă copii, care au nevoie de joacă, prieteni inclusiv şcoală. Astfel, din mai 2009 animatorii si voluntarii Asociaţiei “Prietenii Copiilor” organizează diverse activităţi de animaţie în cadrul spitalului oncologic, în secţiile hematologie şi oncopediatrie din capitală. Din cauza stării precare a sănătăţii aceşti copii mai rar au posibilitatea de a se juca cu semenii lor, de a se integra in activităţi creative,  de a-şi pune in valoare imaginaţia şi creativitatea, deaceea „Prietenii Copiilor” a răspuns pozitiv la solicitarea Fundaţiei Filantropice Medico-Sociale „Angelus” Hospice Moldova de a organiza activităţi de animaţie săptamînal.

Activităţile sunt realizate in fiecare miercuri bucurîndu-se de un succes deosebit nu doar la copii ci şi la părinţii ce-i insoţesc la spital şi întrunesc o gamă variată de jocuri organizate cu copii şi activităţi cognitive (origami, modelare a plastelinei, desen ş. a.).

Aceste vizite săptamînale aduc cu sine bucuria jocului, îi fac să uite măcar pentru puţin timp de suferinţele provocate de această maladie şi să savureze cu bucurie puţinele clipe fericite din viaţa lor.

Pentru susţinerea acestor activităţi necesare copiilor, în cadrul Centrului Comercial Everest a fost instalată o boxă de colectare de fonduri în care ce-i interesaţi vor avea posibilitatea de a face o mică donaţie. Din resursele colectate vor fi procurate materialele necesare realizării activităţilor de animaţie.

Asociaţia „Prietenii Copiilor” este o Organizaţie Non-Guvernamentală constituită la 20 februarie 2002 ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova.