Mass-media susţine ratificarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi



Ratificarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitaţi a devenit in ultima vreme subiect important pentru presa de la noi. Ne bucurăm ca si presa este alaturi de acesti oameni si ca incearca pe cit e posibil sa promoveze importanta ratificarii acestui document. JURNAL TV nu a ramas indiferent fata de problemele persoanelor cu dizabilitati din Republica Moldova, semnind Petitia pentru Ratificarea Conventiei ONU privind drepturile acestora, adresata Parlamentului. Tot aici amintim ca si prezentatoarele PRO TV – Lorena Bogza si Oxana Iuteş si-au pus online semnatura pentru ratificarea Conventiei ONU, pe cauza lansata pe facebook.com intitulata “Drepturi REALE persoanelor cu dizabilitati”.

· Neavand drepturi reale, cele peste 170.000 de persoane cu dizabilitati din Republica Moldova formeaza cea mai vulnerabila categorie sociala.

· Persoanele cu dizabilitati din Republica Moldova nu mai pot fi marginalizate si izolate la nesfarsit de restul societatii.

· Ratificarea de catre Moldova a Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati le va oferi drepturi reale si demnitate umana.

· Ratificarea Conventiei va oferi persoanelor cu nevoi speciale acces la spatiu public, informatie, educatie inclusiva, munca etc.

· SEMNEAZA şi TU PETITIA PENTRU RATIFICAREA CONVENTIEI!

sursa: initiativa.wordpress.com