Coalitia 2009: Alegerile au fost INCORECTE si PARTIAL LIBERE



Coalitia Civica pentru alegeri libere si corecte “Coalitia 2009”, care intruneste peste 70 de organizatii neguvernamentale, considera ca alegerile din 29 iulie NU au fost corecte si, luand in considerare situatia alegatorilor din Transnistria, a celor aflati peste hotare si a studentilor – NU au fost libere in totalitate.

Secretarul Coalitiei 2009, Nicolae Panfil, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca la aceste alegeri observatorii nationali au constatat mult mai multe incalcari, mai diverse si mai serioase, decat la 5 aprilie. “De aceea aprecierea noastra este destul de marinimoasa fata de gravitatea incalcarilor care au avut loc”, a spus Panfil.

Petru Macovei, directorul executiv al Asociatie Presei Independente, a subliniat ca la aceste alegeri “au fost 2 aspecte foarte grave: utilizarea masiva a resurselor administrative, mult mai mult ca in campania precedenta, si manipularea opiniei publice prin intermediul mass-media”.

“Mass-media a fost mult mai agresive de aceasta data. Unele dintre ele s-au lansat in actiuni de propaganda, au facut agitatie electorala masiva partidului de guvernamant si au denigrat partidele de opozitie”, a spus directorul intermar al Centrului Independent de Jurnalism, Nadine Gogu.

Coalitia 2009 a sesizat despre toate incalcarile autoritatile competente, iar acestea urmeaza sa decida in ce masura aceste nereguli vor influenta rezultatele alegerilor din 29 iulie.

 

http://www.stireazilei.md