Observatori naţionali spun că alegerile au fost parţial incorecte



"Vom spune că alegerile au fost parţial incorecte”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Ligii Pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova, Rima Plăcintă-Condraţchi, la o conferinţă de presă în dimineaţa zilei de 30 iulie.

LADOM face parte din Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – Coaliţia 2009 – şi a trimis în teritori peste 2000 de observatori care au monitorizat alegerile parlamentare de miercuri, 29 iulie.

De regulă, observatorii internaţionali se pronunţă asupra corectitudinii scrutinelor după observatorii locali, dar după alegerile din 5 aprilie, observatorii CSI nu au ţinut cont de această uzanţă nescrisă.

Rima Plăcintă-Condraţchi a prezentat la conferinţa de presă şi rezultate numărătorii rapide a voturilor efectuată de LADOM. Astfel PCRM a acumulat 43% din voturi, PLDM – 17%, PL – 14%, PDM – aproape 14%, AMN – 7%, PPCD – 2% , PSD – 2%, Alianţa Verde – 0,4%. Aceste calcule au fost efectuate în baza proceselor verbale de la 364 secţii de votare, marja de eroare fiind estimată la 1,5%.

 

Info-Prim Neo