Organizatiile Studentilor Basarabeni din Romania iau atitudine vizavi de alegerile anticipate



Avem onoarea de a va invita la conferinta de presa ce va avea loc joi, 23 iulie, ora 11:00 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, organizata cu prilejul apropierii alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 29 iulie, admiterii la studii in Romania si nu in ultimul rand incidentului din acest weekend legat de retinerea Presedintelui ATB Iasi, Dan Caranfil.

Conferinta de presa va fi sustinuta de liderii Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara, Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti, Clubului Studentilor Basarabeni si Bucovineni Galati si Asociatiei Tinerilor Basarabeni Iasi.

Ziua de 29 iulie este o zi importanta pentru fiecare cetatean din Republica Moldova, deoarece in aceasta zi avem ocazia impreuna sa decidem viitorul acestei tari, anume atunci se vor decide pasii spre o viata mai buna, unde drepturile si libertatile fiecarui individ au intaietate in cadrul unei societati care se vrea a fi una democratica.

În urma fraudarii masive a alegerilor din 5 aprilie, majoritatea populatiei nemultumita de rezultatul acestui scrutin, au iesit in strada sa protesteze pentru a cere repetarea alegerilor parlamentare, protest ce a degenerat dupa un scenariu bine pregatit de catre fortele de conducere, in actiuni violente cu pierderi de vieti omenesti in randurile protestatarilor, prin incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, printre care dreptul la viata, dreptul la ocrotirea sanatatii, la libertate individuala, dreptul la libera circulatie a individului si la libertatea de exprimare.

Avand in vederea ca in urma esuarii repetate a alegerii presedintelui statului, dupa dizolvarea parlamentului, conform Codului Electoral, a fost stabilita data alegerilor anticipate - 29 iulie, data ce reprezinta o noua, si, poate ultima sansa spre realizarea schimbarilor intr-o directie democratica.

În ciuda modificarilor facute la nivelul Codului Electoral, in care ziua alegerilor coincide cu una din zilele lucratoare, care chiar daca a fost declarata a fi zi libera in Republica Moldova si o piedica pentru cetatenii plecati legal peste hotare, care reprezinta peste 627 959 persoane, conform datelor Serviciului de Graniceri, cifra ce semnifica 25 % din cetatenii cu drept de vot. În pofida acestor impedimente, consideram ca prezenta la vot intr-un numar cat mai mare este una necesara si extrem de importanta pentru societatea noastra.

Dan Caranfil - Presedinte ATB Iasi
Tel.: 0748464546 E-mail: dan_caranfil@yahoo.com

Iurie Mocanu - Presedinte OSB Timisoara
Tel.: 0751836700 E-mail: osb_tm@yahoo.com

Octavian Balan - Director Executiv OSB Timisoara
Tel.: 0745412512 E-mail: osb_tm@yahoo.com

Vlad Durnea - Vicepresedinte OSB Bucuresti
Tel.: 0752130302 E-mail: osb_buc@yahoo.com

Sergiu Racila - Vicepresedinte OSB Bucuresti
Tel.: 0755406707 E-mail: osb_buc@yahoo.com

Alexandru Jurcaneanu - Presedinte CSBB Galati
Tel.: 0751105363 E-mail: alex_jurcaneanu@yahoo.com

Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoaraweb.  www.basarabeni.rotel.   0751836700