Presedinte de ONG ameninta ca va da foc necropolei din capitala



Presedintele Asociatiei de protectie a animalelor fara adapost „Alga", Valentina Dudnic, a spus miercuri, 1 iulie, la o conferinta de presa ca va da foc necropolei din capitala, daca autoritatile nu vor inceta exterminarea maidanezilor, transmite Info-Prim Neo.

„Cainii fara stapan au devenit ostatici politici. Autoritatile centrale, daca vor sa-l denigreze pe primarul capitalei, Dorin Chirtoaca, folosesc problema cainilor. Iar in final, nicio autoritate nu vrea sa rezolve problema. Cainii, chiar si cei sterilizati, sunt omorati fara mila. Nu doar Primaria municipiului Chisinau, ci si autoritatile centrale, sunt responsabile de solutionarea pe cale omeneasca a acestei probleme", a spus presedintele de ONG.

„În cadrul asociatiei „Alga" sterilizam cainii si le dam drumul in strada, iar cei de la Regia Autosalubritate ii prind si ii omoara prin otravire, ardere sau prin batai", a acuzat aceasta.

„Am putea ajuta autoritatile sa rezolve problema maidanezilor omeneste, prin sterilizare. La asociatia noastra lunar sunt sterilizati in jur de 150 de caini. Treptat am putea pune capat aceste terori", a mentionat medicul veterinar Olga Podamova.

Asociatia „Alga" solicita Primariei mun. Chisinau sa elaboreze un contract prin intermediul caruia sa-si ia angajamentul ca nu va extermina maidanezii. De asemenea, insista pe o lege care ar permite sanctionarea celor omoara cainii.

Autoritatile municipale au respins in repetate randuri acuzatiile aduse de presedintele Asociatiei de protectie a animalelor fara adapost „Alga". „Prin asemenea afirmatii Valentina Dudnic, sefa asociatiei respective, dezinformeaza opinia publica, iar persoanele interesate pot verifica acest lucru, deplasandu-se la fata locului, pe str. Uzinelor, la Necropola municipala", se spune intr-un comunicat anterior al Primariei Chisinau, care precizeaza ca niciun caine sanatos nu este omorat. 

 

Info-Prim Neo