ONG-uri si administratii locale isi unesc eforturile pentru socializarea detinutelor



Timp de doi ani, peste 100 de detinute vor avea parte de asistenta psiho-sociala in cadrul proiectului „O noua abordare a reducerii saraciei in Moldova - eforturile comune ale ONG-urilor si administratiilor locale". Alte 48 de femei, eliberate din locurile de detentie, vor putea frecventa gratuit, in cadrul aceluiasi proiect, cursuri de frizerie, transmite Info-Prim Neo.

Proiectul, implementat de Societatea Internationala a Drepturilor Omului (SIDO), filiala din R. Moldova, este finantat de Uniunea Europeana si donatori din Germania. Costul se ridica la 700 mii euro.

Managerul proiectului, Hans Born, a declarat marti, 30 iunie, la o conferinta de presa la Chisinau ca obiectivul vizat este fortificarea capacitatilor ONG-urilor si autoritatilor locale in rezolvarea problemelor sociale.

Vor fi organizate seminare si mese rotunde pentru ONG-uri si autoritatile locale, fiind initiata in acest sens si o campanie d e informare a societatii, a spus Liubov Nemcinova, coordonatorul proiectului.

„Organizatiile si autoritatile locale isi vor imbunatati activitatea si vor putea folosi o abordare integrata in construirea unei strategii comune pentru diminuarea saraciei si reducerea excluderii grupurilor vulnerabile. Femeile detinute si fost detinute vor primi asistenta oportuna, abilitati necesare si o profesie ce va contribui la integrarea lor rapida in societate si va reduce riscul saraciei pe termen lung", a adaugat Nemcinova.

În cadrul proiectului vor fi organizate si vizite regulate ale copiilor la mamele detinute. Acest lucru, potrivit coordonatorilor, va intari legatura mama-copil, pentru ca acestia sa aiba o relatie normala dupa iesirea femeii din penitenciar.

Partenerii proiectului sunt Gustav Stresemann Institut, European Academy Bonn si compania „Pro NGO" din Germania.

SIDO, filiala din R. Moldova, este o organizatie no nguvernamentala, non-profit.

 

www.info-prim.md