Lansarea unui nou program de promovare a femeilor in afaceri



Centrul de Consultanta in Afaceri va contribui la cresterea calificarii si promovarea femeilor in afaceri

Asociatia Obsteasca „Centrul de Consultanta in Afaceri" (CCA) Chisinau anunta lansarea „Programului de Promovare a Femeilor in Afaceri", finantat de Fundatia Olandeza „Stichting Gamma Dienstverlening" -, pentru perioada iulie - decembrie 2009.

Programului de Promovare a Femeilor in Afaceri isi propune sa sustina si sa ajute femeile in crearea si dezvoltarea afacerilor individuale, care va determina asigurarea mijloacelor de trai ale femeilor, cresterea gradului de ocupare si crearea posibilitatilor femeilor pentru o viata mai buna.
Obiectivul proiectului este de a acorda asistenta femeilor privind dezvoltarea afacerilor existente si de a contribui la crearea afacerilor noi. Proiectul va contribui la sporirea calificarii femeilor in domeniul antreprenorial pentru asigurarea gestionarii eficiente a afacerii proprii.

Proiectul preconizeaza urmatoarele activitati: traininguri pentru crearea afacerilor start - up; asistenta in initierea si finantarea afacerii; monitorizarea si consultanta afacerilor create; suport informational privind oportunitatile femeilor de afaceri.
Beneficiarii proiectului pot fi femeile, care au dorinta si capacitatea de a crea si finanta activitati proprii in marime de cel putin 20% din totalul investitiei. Proiectul deasemenea se refera femeilor, care deja au creat o afacere proprie in domeniul micului business, dar care nu au o istorie de creditare si care doresc sa diversifice sau sa extinda activitatile sale prin deschiderea unei noi directii de afaceri, sau prin atragerea unei noi investitiii.

Proiectul se adreseaza direct unui numar de aproximativ 40 de femei de afaceri, dintre care 20 femei care desfasoara activitati de antreprenoriat si 20 de femei ce intentioneaza sa demareze o afacere. Proiectul prevede acordarea unor granturi in valoare de 500 Euro, pentru 7 beneficiari selectati, in scopul demararii noilor afaceri.
Aria de implementare a proiectului. Proiectul va fi implimentat in localitatile din Municipiul Chisinau, raioanele Straseni, Criuleni, Anenii - Noi, Ialoveni, Hincesti.

Pentru mai multe informatii puteti contacta Centrul de Consultanta in Afaceri, persoane de contact:
• Dumitru Croitoru, manager de proiect. E-mail: administration@cca.globnet.md; tel. (+373 22) 21-00-95, mob. 079549895;
• Radu Voicu, consultant in afaceri: tel. (+373 22) 21-00-95, mob. 069602570