Norme si standarde europene in servicii sociale



Asociatia „Neoumanist"  a participat la schimbul de experienta Romania - Moldova, in proiectul  " Norme si standarde europene in servicii sociale", derulat de Asociatia " Consensual" din Iasi, in perioada 11-13 iunie 2009.

La acest schimb de experienta au participat doar cei selectati prin concurs. Asociatia „Neoumanist"  a fost reprezentata de asistenta sociala  a proiectului „Rasarit"- Tcaci Vladislava si asistenta medicala in proiectul „ Home -care"-Pereu Lilia.

Proiectul a facilitat schimbul  de experienta intre specialistii  in domeniu din ambele tari,  specialisti ce pot fi posibili parteneri in proiecte viitoare. De asemenea a imbunatatit cunostintele referitoare la cadrul legal si normele metodologice ce stau la baza serviciilor sociale din ambele tari, inclusiv standardele europene in oferirea serviciilor sociale.

În cadrul schimbului de experienta , am vizitat  o institutie de ocrotire privata a persoanelor in etate si un centru de zi, vizite ce au scos in evidenta  nivelul de implementare a standardelor si normelor europene.

În final am analizat metode de finantare a serviciilor sociale, elaborarea fiselor de proiect si initierea retelei de furnizori de servicii sociale.

Proiectul a fost foarte util prentru reprezentantii ambelor tari, cunostintele obtinute vor favoriza dezvoltarea si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de fiecare participant.

 

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociatia pentru Educatie "Neoumanist", tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com