Presedintele CHDOM va candida pe lista PL



Presedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului in Moldova (CHDOM), Stefan Uratu va candida la alegerile parlamentare anticipate pe lista Partidului Liberal (PL), ocupand locul 22, transmite Info-Prim Neo.

Uratu a declarat vineri, 19 iunie, in cadrul unei conferinte de presa ca se inscrie in lista formatiuii respective, deoarece asa i-au recomandat proprii alegatori.

„Am acceptat sa particip la alegerile anticipate pe listele PL la propunerile alegatorilor care ma sustin si sper ca impreuna cu PL sa cream un stat de drept", a explicat Stefan Uratu.

Potrivit acestuia, decizia este motivata si de faptul ca, in perioada de dupa 7 aprilie, doar PL a cerut respectarea drepturilor omului si crearea unei comisii care sa investigheze faradelegile comise de partitul de guvernamant.

Presedintele PL, Mihai Ghimpu a declarat in cadrul aceleeasi conferinte ca lista electorala a partidului a suferit unele mod ificari. Însa numele primilor 15 candidati au ramas aceleasi cu exceptia viceprimarului Chisinaului, Nistor Grozavu, care a fost exlus.

„PL a devenit o echipa mai puternica si mai tanara. Nistor Grozavu nu va figura pe lista electorala a PL, deoarece el trebuie sa ramana in functia de primar interimar al capitalei in conditiile cand primarul Dorin Chirtoaca ramane in fruntea listei electorale. Pe liste au ramas persoanele care nu au acceptat sa fie corupti de comunisti", a mai declarat Ghimpu.

Potrivit acestuia, printre persoanele noi incluse pe lista electorala a PL sau persoanele promovate in topul listei se numara Ion Cebanu, presedintele fractiunii PL in Consiliul municipal Chisinau, care ocupa locul 16, Valeriu Munteanu, primarul staului Floreni (numarul 17 in lista), cu numarul 24 in lista figureaza Alexandru Arseni, doctor in drept, iar pe locul 27 se afla Sergiu Ciobanu, directorul Institutului de economie, finante si statistica de pe l anga Academia de Stiinte a Moldovei si Ministerul Economiei si Comertului.

 

www.info-prim.md