Coalitia 2009 face apel la impartialitate si responsabilitate catre procurorul general



Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - „Coalitia 2009" face apel la impartialitate si responsabilitate catre procurorul general al R. Moldova, Valeriu Gurbulea, transmite Info-Prim Neo.

Coalitia 2009 atrage atentia procurorului general sa aiba in vedere evenimentele tragice din perioada postelectorala si acuzatiile publice reciproce lansate in aceasta perioada intre fortele politice din R. Moldova in legatura cu acele evenimente.

Apelul a fost facut si in contextul declaratiilor procurorului general vizavi de consecintele evenimentelor din aprilie, reflectate in filmului documentar „Atac asupra Moldovei", prezentat la 5 iunie de postul de televiziune NIT si preluat ulterior si de alte surse media.

Într-un comunicat de presa al Coalitiei 2009, se spune ca organizatia este ingrijorata de posibilitatea interceptarii convorbirilor telefonice si utilizarea lor ulterioara in scopuri politice de catre partidul de guvernamant, precum si de nerespectarea prezumtiei nevinovatiei in cazul dosarelor penale intentate in legatura cu evenimentele din 6-8 aprilie. Coalitia solicita Procuraturii Generale sa trateze in continuare cu responsabilitate si impartialitate aceste dosare penale.

Coalitia 2009 i-a cerut Procuraturii Generale sa se asigure ca activitatea sa are loc in conditiile cadrului legal si este impartiala, fapt ce ar duce la restabilirea increderii cetatenilor in suprematia legii si independenta actului de justitie - preconditii esentiale pentru desfasurarea unor alegeri libere, constiente si corecte.

Coalitia 2009 este o uniune benevola de organizatii neguvernamentale din R. Moldova care au drept scop sa contribuie la asigurarea unor alegeri libere, corecte, transparente si democratice ale Parlamentului R. Moldova si continua activitatile de promovare a unor alegeri libere si corecte demarate de Coalitia 2005 si 2007. În prezent Coali tia 2009 intruneste peste 70 de organizatii neguvernamentale.

 

www.info-prim.md