Producatori de capsune si apicultori invita la un targ de binefacere



Locuitorii si oaspetii capitalei sunt invitati la traditionala Sarbatoare a capsunei si a mierii de albine. Targul, care este unul de binefacere, va avea loc la 7 iunie, in scuarul magazinului UNIC. Fondurile colectate vor fi directionate pentru sustinerea bolnavilor de cancer, inclusiv a copiilor.

„Ne dorim ca mai multa lume sa constientizeze ca e de datoria societatii sa-i sustina pe cei neajutorati. Statul nu are grija de toti bolnavii, astfel ca trebuie sa implicam comunitatea", a spus pentru Info-Prim Neo Victoria Condrat, responsabila la Fundatia Filantropica Medico-Sociala „Angelus Moldova", coorganizator al actiunii.

Un alt scop al targului este promovarea consumului capsunelor si a mierii, pentru un mod sanatos de viata. „La asemenea evenimente avem posibilitate sa intalnim personal cumparatorii productiei noastre, sa studiem preferintele acestora. Consider ca asemenea iarmaroace ar trebui sa se organizeze mai des, si in alte localitati din tara", a spus Ion Ciocan, presedintele Asociatiei gradinarilor, pomicultorilor, viticultorilor si floricultorilor „Demetra".

Sarbatoarea capsunei si a mierii de albine are in program si un concert. În scena vor urca Olga Ciolacu, Anatol Marzenco, Tudor Ungureanu, Nina Ermurache, Maria Tarna si altii.

La 2 august este preconizata desfasurarea primei editii a Festivalului castravetelui si a mierii de albine.

Sarbatoarea capsunei si a mierii de albine este organizata de catre Fundatia Filantropica Medico-Sociala „Angelus Moldova", in cooperare cu Asociatia apicultorilor „Apis Melifera" si Asociatia gradinarilor, pomicultorilor, viticultorilor si floricultorilor „Demetra", cu sustinerea Federatiei Nationale a Fermierilor din Moldova.

Info-Prim Neo