Suntem slabi? (II)



In unul din posturile mele scriam ca ONG-urile din Moldova is cam slabe in sens de impact si importanta pe care o au
la care monitorul civic sau cel ce sta in spatele portalului ma indemna sa exprim gandurile vizavi de ce s-ar putea de imbunatatit, o provocare mare, dar interensanta pentru mine, pentru ca de fapt nu imi place sa ma pozitionez ca un mare expert cu ochelarii pe ochi si aere.

In fine, mie imi pare ca un mare avantaj ar fi asocierea si crearea retelelor dintre ONG-uri care ar avea ca obiectiv reprezentarea si lobarea intereselor, imi aduc aminte de exemplul lui Decebal care luase un manunchi de paie pe care nu putea sa il rupa nimeni in comparatie cu fiecare pai luat in parte. Un caz practic bun ar putea fi CNTM-ul care la moment are doar 37 de organizatii in componenta sa, dar care ar putea creste foarte rapid. As accepta ca nu este intocmai structura care i-ar satisface pe toti, dar poate fi un inceput sau un exemplu pe baza caruia se poate de construit ceva.

Oricum idea de baza ramane aceeasi: ca sa fim o forta ca sector non-guvernamental trebuie sa stim sa fim impreuna, si nu doar la coctail party ci si in vocea noastra fata de guvernare, sa muncim in aceiasi directie si nu sa concuram

Apropo de concursuri tot pe https://civic.md un sondaj care mie personal imi pare foarte interesant.

 

http://nicolaeapostu.blogspot.com