Vedetele din Moldova se implica din plin in activitati de voluntariat



Sambata, 30 mai 2009, in cea de-a doua zi de desfasurare a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) 2009 „Hai in gasca voluntarilor!", vedetele s-au implicat din plin in activitati de voluntariat. Vedeta care s-a sculat cel mai dimineata a fost Aura impreuna cu fiicele sale Bety si Lory, aflate azi la prima experienta de voluntariat. O ora mai tarziu, intr-o alta activitate de voluntariat au participat tinerele vedete Cezara si Dana Marchitan (show-bizz) si Aurica Rusnac (mass-media).

Aura, impreuna cu fiicele sale gemene Bety si Lory au fost la Casa „Aschiuta", s-au jucat cu copiii din comunitate, bucurandu-se de lumea magica a jocului, transformand gradina Centrului intr-o adevarata „Gradina a copilariei". Activitatea de animatie, organizata de Asociatia „Prietenii Copiilor", partener al Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat in desfasurarea SNV 2009, a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice fata de copiii abandonati si crearea posibilitatii de integrare sociala a acestora.

Aura ajutata de echipa de voluntari ai Asociatiei „Prietenii Copiilor" au mers la Casa „Aschiuta" cu Ludobusul, dotat cu multe jucarii si jocuri. Programul activitatii de voluntariat in care a fost implicata Aura si fiicele sale Bety si Lory a constat in jocuri de masa si dinamice, face painting, desen pe asfalt si pictura.

În ajunul Zilei Mondiale fara tutun, Centrul de Resurse „Tineri si Liberi" a trecut printr-o adevarata provocare, ince4rcind sa gaseasca vedete disponibile sa faca voluntariat dis-de-dimineata in week-end, mai ales ca specificul activitatii era ca persoanele implicate sa fie nefumatoare.

Clientii matinali (in special barbatii) ai ShopingMalldova s-au trezit de-a binelea cand au fost intampinati de interpretele Cezara si Dana Marchitan si Aurica Rusnac, de la Portalul de stiri UNIMEDIA, in tinute foarte sexy, cu genti stilate pe care scria "Nu cheltuim bani pe tigari, facem shopping" oferindu-le chilotei cu mesajul imprimat: "Fumatul cauzeaza impotenta".

Voluntarele Centrului de Resurse „Tineri si Liberi" au fost foarte dinamice in explicarea barbatilor despre daunele fumatului si oferirea huselor pentru CD-uri cu mesajul "Nu cheltuiesc bani pe tigari, imi cumpar un laptop performant". Voluntarii „Tineri si Liberi" au daruit flori femeilor si drapele haioase cu mesajul „a fi feminina si sexy este diferit de a fi fumatoare". Parintii cu copii au primit drapele colorate despre daunele fumatului pasiv asupra sanatatii copiilor.

SNV este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului organizat anual, incepand cu anul 2007, de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat. SNV 2009 se desfasoara cu sustinerea financiara din partea Fundatiei Soros - Moldova si Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala.

 

http://tdvmoldova.wordpress.com