Copii din Sarata Galbena vor desena pe placile de beton de pe marginea magistralei



Copii din comuna Sarata Galbena, raionul Hancesti, vor desena cu vopsea in ulei pe un gard din placi de beton cu lungimea de 30 m, plasat pe marginea magistralei Chisinau-Giurgiulesti. Actiunea va avea loc la 31 mai, transmite Info-Prim Neo.

Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Internationale a Copiilor si va implica in cadrul manifestarii copii de la Scoala auxiliara internat din comuna Sarata Galbena, Centrul Comunitar de Asistenta Sociala „Viitorul", scoala de arte din comuna, gradinitele „Albinuta", „Romanita" si „Bratianovca", Liceul Teoretic „Universum" si copii din patru sate ce fac parte din comuna Sarata Galbena: s. Bratianovca, s. Coroliovca, s. Valea-Florii si s. Carpineanca.

La actiune vor participa invitati speciali: artistii Ion Rata si Mihai Budurin - formatia „Catharsis", impreuna cu familiile lor, Georgeta Voinovan si altii.

Manifestarea este organizata de catre organizatia nonguvernamentala „Serviciu pentru Pace", din Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat. Actiunea, sustinuta si de agenti economici, face parte din Saptamana Nationala a Voluntariatului, ce se va desfasura in perioada 29 mai - 5 iunie 2009.

O alta manifestare organizata de Serviciu pentru Pace va avea loc pe data de 2 iunie, la Azilul Republican pentru Batrani si Invalizi. Actiunea se va desfasura sub forma de sezatoare a batranilor si voluntarilor. Se vor organiza concursuri, jocuri, cantece si dansuri. Invitatul special al acestui eveniment este interpretul de muzica populara. Ion Paladi.

Info-Prim Neo