€œVreau in gasca voluntarilor€ au spus deja cateva vedete si jurnalisti



De astazi incepe saptamana volutariatului in Moldova, "Hai in gasca voluntarilor". Vedetele si jurnalistii sunt invitati la salubrizarea locurilor publice, la ajutorarea batranilor, copiilor orfani, dar si "la activitati surpriza".

Printre vedetele care vor face voluntariat in saptamana ce urmeaza se numara Aura, Georgeta Voinovan, Natalia Gordienco, Alexa si Natalia Barbu. Unul dintre jurnalistii care va da o maina de ajutor fara a cere nimic in schimb este Mircea Surdu.

Moderatoarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului, Antonita Fonari, a mentionat ca "deocamdata au confirmat ca vin mai mult de zece vedete si sase jurnalisti, dar nu putem sa spunem despre cine este vorba, pentru a nu ii pune intr-o situatie proasta pe cei care nu au primit inca invitatiile.".

Starurile vor imparti fluturasi in magazine sau pe strada, vor ajuta parsoanele bolnave sa meraga la o consultatie la medic sau chiar vor face curatenie si mancare in locuinta cuiva.

"Despre mai multe activitati nu putem vorbi, pentru ca vrem sa fie o surpriza, vom dezvalui programul vedetelor in ziua respectiva", spune Antonita Fonari.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata anual de Consiliul Tineretului din Moldova, in componenta caruia intra 37 de organizatii neguvernamentale. In acest an va dura pan ape dta de 5 iunie.

 

In 2008, la Saptamana Voluntariatului au participat politicienii, care au avut insarcinari destul de grele. Sa dea cu vopsea, sa faca curat in locuinte, sau sa aiba grija de cainii comunitari. Anul viitor in activitatile de voluntariat vor fi implicati ambasadorii si oamenii de afaceri.

In Republica Moldova sunt inregistrati circa 20 de mii de tineri voluntari.

 

Stirea Zilei