Bosch nu se refera doar la masini de spalat€¦



Într-o zi insorita de mai, o delegatie de la Bosch Foundation (Doamna Andrea Bruhn, dl Wolfgang Chur, Dr. Almut Satrapa-Schill) au efectuat o vizita scurta de doua ore la sediul Asociatiei Neoumanist, care speram ca a fost plina de impresii pentru reprezentanti Fundatiei.

Fundatia Bosch a devenit  cointeresat de Asociatia Neoumanist dupa ce am aplicat la concursul de finantare pentru proiectul Homecare. Cu parere de rau nu au putut oferi sponsorizare, dar oricum si-au facut timp pentru a vizita centrele noastre din Straseni in perioada scurta de 3 zile a vizitei de studiu in Moldova.

Reprezentantii Bosch au ramas placut surprinsi de conditiile si calitatea serviciilor oferite de centre... ...(este de mentionat si surprinderea oaspetilor la vederea celor trei masini de spalat Bosch in spalatoria centrului Rãsãrit). S-au interesat despre toate activitatile din cadrul Centrelor si au imartasit sfaturi valoroase, in special in ceea ce priveste tehnicile diferite de colectare de fonduri. Au facut si o donatia personala de 100 euro, pe care personalul Neoumanist, au interpretat ca un semn al gradul de satisfactie in ceea ce priveste activitatea Asociatiei.

Vizita data a fost o vizita de studiu a tarii in ansamblu, cu perspective de implementare de catre compania Bosch a proiectelor de dezvoltare la nivel regional, ceea ce ne ofera o speranta ca Neoumanist va face parte din ele.

Pentru informatii generale:

Robert Bosch Stiftung este una dintre cele mai mari fundatii corporative din Germania. Sediul este amplasat in fosta resedinta a lui Robert Bosch din Stuttgart. Fundatia are 100 de angajati implicati in peste 800 proiecte interne si externe pe an. 60% din suma totala de finantare se aloca proiectelor internationale. În 2008 suma de finantare a proiectelor a fost in valoare de 60 milioane de euro. Fundatia nu analizeaza cererile de acordare a granturilor, ci ia initiative independente de a dezvolta si a implementa proiecte. Printre obiectivele fundatiei, in paralela cu misiunea proiectelor Neoumanist este scopul de a inlatura ideile invechite despre imbatranire si de a contribui la o mai buna intelegere intre generatii.

Traducere articol: Dilan Andriana, PR Manager,  Asociatia pentru Educatie "Neoumanist", tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org

www.neoumanist.wordpress.com