Serviciul pentru Pace va realiza activitati sociale cu implicarea voluntarilor



ONG Serviciu pentru Pace, membru a Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat va realiza in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, ce se va desfasura in perioada 29 mai - 5 iunie 2009, cateva activitati sociale ce vor implica atat voluntari din Republica Moldova, cat si voluntari din Marea Britanie.

Prima activitate realizata de Serviciu pentru Pace in colaborare cu Primaria comunei Sarata Galbena, Centrul Comunitar de Asistenta Sociala „Viitorul", Liceul Teoretic „Universum" si CAP Agrosargal, va avea loc pe data de 31 mai, intre orele 11:00 - 17:00, in com. Sarata Galbena, r. Hincesti.

Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Internationale a Copiilor si va implica in cadrul manifestarii copii de la Scoala auxiliara internat din comuna Sarata Galbena, Centrul Comunitar de Asistenta Sociala „Viitorul", scoala de arte din comuna, gradinitele „Albinuta", „Romanita" si „Bratianovca", Liceul Teoretic „Universum" si copii din 4 sate ce fac parte din comuna Sarata Galbena: s. Bratianovca, s. Coroliovca, s. Valea-Florii si s. Carpineanca.

Sarbatoarea va incepe la orele 11:00, unde 35 de copii, preventiv selectati de la cateva institutii scolare din comuna vor desena cu vopsea in ulei pe un gard din placi de beton cu lungimea de 30 m, plasat pe marginea magistralei Chisinau-Giurgiulesti, ce trece prin centrul satului Sarata Galbena.

În acelasi timp, pe un teritoriu amenajat preventiv se vor organiza diverse concursuri si jocuri cu copiii. Activitatea va dura pina la 13:00, dupa care incepand cu orele 14:00, in incinta Casei de Cultura va fi organizat un concert festiv cu implicarea cercurilor de creatie si ansamblurilor locale, interpretilor si formatiilor cunoscute din show-biz-ul national.

La actiune vor participa ca invitati speciali Ion Rata si Mihai Budurin de la formatia "Catharsis", impreuna cu familiile lor, Georgeta Voinovan, s.a. Dorim sa mentionam deasemenea ca Compania Coca-Cola a binevoit sa acorde pentru acest eveniment 180 litri de apa dulce, 250 caiete si 100 magneti decorativi ce vor servi ca premii pentru castigatorii concursurilor.

Urmatoarea activitate organizata de Serviciu pentru Pace va avea loc pe data de 2 iunie, intre orele 15:00-17:00, la Azilul Republican pentru Batrani si Invalizi. Actiunea se va desfasura sub forma de sezatoare a batranilor si voluntarilor. Se vor organiza concursuri, jocuri, cantece si dansuri. Invitatul special al acestui eveniment este Ion Paladi, cantaret de muzica populara.  

 

Pentru detalii, contactati:

 

Activitatea din com Sarata Galbena                        Activitatea de la Azilul de batrani

Dumitru Talmazan                                                 Nina Plop

Coordonator programe culturale                             Coordonator activitati azil

ONG Serviciu pentru Pace                                      ONG Serviciu pentru Pace

Tel. 069869752                                                       Tel. 069989827

dumitru.talmazan@gmail.com                                nn_plop@yahoo.com