Copiii din internate au avut parte de o zi de magie



6960abracadabra.jpgAsociatia „Amici dei Bambini" a organizat cea de-a 7-a editie a actiunii cu genericul „Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!", transmite Info-Prim Neo.

Evenimentul avut loc in Gradina Publica Stefan cel Mare din Chisinau, unde s-au adunat copii de diferite varste de la internate din tara, dar si din scoli obisnuite, transmite Info-Prim Neo.

Actiunea a fost organizata in parteneriat cu Asociatia „Prietenii Copiilor", Directia generala educatie, tineret si sport din Chisinau si Directia municipala pentru protectia drepturilor copilului.

Traditional, in penultimul week-end al lunii mai, aceste organizatii aduna oaspeti de la mic la mare si transforma Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfant intr-un „parc al minunilor".

Stela Vasluian, directorul filialei „Amici dei Bambini" Moldova, a comunicat pentru Info-Prim Neo ca la sarbatoare au fost invitati copii de la toate internatele din Chisinau, precum si cei din teritoriu. „Scopul sarbatorii noastre este de a sensibiliza opinia publica, de a le reaminti oamenilor despre acesti copii uitati in internate si sa-i facem sa inteleaga ca ei sunt exact la fel ca si ceilalti", a spus Stela Vasluian.

„Deja al saptelea an venim sa ne jucam cu copiii din internate si sa-i facem sa simta ca si ei au dreptul la o copilarie fericita si, mai presus de orice, la o familie care sa-i iubeasca si sa le ofere o crestere adecvata", a spus Tatiana Turcanu, voluntar la Asociatia „Prietenii copiilor" din Chisinau.

Iulia Burca, responsabila pentru educatia copiilor de la internatul din Carpineni, raionul Hancesti, a venit la sarbatoare cu 18 copii talentati. „Suntem pentru a doua oara la aceasta manifestare, multasteptata de catre copii. Am venit sa le aducem zambet si altor copii, prin prezentarile artistice pe care le-am pregatit", a spus Iulia Burca.

Momentul magic al sarbatorii a avut loc la ora 13.00, cand sute de baloane colorate au zburat spre cer, purtand cu ele un mesaj adresat copiilor din institutii.

Potrivit traditiei, in acel moment copiii din toate colturile lumii rostesc in voce formula magica: Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!

Copiii si oaspetii manifestarii au avut parte si de un spectacol muzical cu participarea colectivelor artistice de copii si a artistilor consacrati, ateliere de arta creativa, arta fotografica si modelare a baloanelor. În parc a fost expusa o expozitie de fotografii, efectuate de catre copiii din internate cu tema: „Descopera lumea prin ochii copiilor", care ulterior va fi vernisata in cadrul Ministerului Protectiei Sociale a Familiei si Copilului.

Ca si editiile precedente, evenimentul se organizeaza simultan in 18 orase din Italia si in alte aproximativ 20 de tari in care activeaza Asociatia „Amici dei Bambini". Printre acestea sunt - Kiev (Ucraina), Cassablanca (Maroco), Sofia (Bulgaria), Fushe Kosovo, Vusshtri (Kosovo), Tirana (Albania), Novosibirsk (Rusia) La Paz (Bolivia), El Alto (Bolivia), Santa Luzia (Brazilia), Belo Horizonte (Brazilia), San Paolo (Brazilia), Carapicuiba (Brazilia), Lima (Perù), Colombia (Bogotà), Campo Formoso (Bahia), Kinshasa (Republica Democratica Congo), Nairobi (Kenya), Kathmandu (Nepal), etc. 

 

Info-Prim Neo