3 baieti francezi vin in Moldova€¦cu bicicleta€¦



 

28 -31 mai, 2009

 

3 baieti francezi vin in Moldova...cu bicicleta...

4 zile pentru a vizita Chisinaul si initiativele locale ale ONG-ului SEA M, privind igiena si sanitaria in satul Vorniceni

La 28 mai, in gara feroviara din Chisinau, 3 baieti din ONG-ul „Dynamo-solidaire" vor sosi in Moldova dupa aproape 2 luni, traversind Europe... cu bicicleta. Scopul lor? 10 000 km prin Europa si Asia, aproape un an in drum, pentru a aduce in centrul atentiei initiativele ONG-ului, privind mediul si dezvoltarea. În calatoria lor realizeaza rapoarte interactive ce sunt amplasate pe blogul lor, pentru a impartasi cu un numar cit mai mare de oameni toate initiativele interesante pe care ei le descopera.

În Moldova tinerii vor fi gazduiti de echipa ONG-ului „Solidaritate Europeana pentru Apa in Moldova" (SEAM), care ii va intalni calduros in satul Vorniceni (raionul Straseni), pentru a vizita toaleta Ecosan implementata in acest an in liceul „Ion Inculet" si a descoperi intreg programul ce are drept scop imbunatatirea igienei si sanitariei in localitatile rurale. Biciclistii vor fi gazduiti de tinerii din sat, care ii vor primi in stil traditional, intru a le sustine aventura lor!  Alianta Franceza din Moldova le va oferi posibilitatea sa viziteze Chisinaul si sa intilneasca cetateni francezi, care locuiesc in Moldova. Totul va fi aranjat pentru Loïc, Tanguy si Thomas pentru a-si aminti de  Moldova!

Pentru a afla mai multe despre biciclistii care viziteaza Moldova:

Contact Galina Budu - Cazimir, SEAM tel. 069591546

seamoldova@gmail.com

Dynamosolidaire website http://www.dynamosolidaire.com/ (franceza si engleza)