Incluziunea sociala a tinerilor prin formarea deprinderilor de viata si angajare



Atelier final de evaluare PII BM 056Marti, 19 mai 2009, TDV a desfasurat Atelierul final de evaluare a proiectului "Incluziunea sociala a tinerilor prin formarea deprinderilor de viata si de angajare".

Atelierul a avut drept scop evaluarea rezultatelor activitatilor desfasurate si determinarea modalitatii de oferire a durabilitatilor initiativelor lansate in proiect. Cei 19 tineri din Gimnaziul-internat nr. 2 din Chisinau si Scoala de meserii din Chisinau au realizat o analiza a fiecarei activitati desfasurate in cadrul proiectului, prezentind punctele forte si cele slabe a fiecarei activitati in parte.

În cadrul atelierului a fost discutata si posibilitatea de multiplicare a acestor activitati pentru alte institutii de invatamant. 

În opinia participantilor, prin intermediul proiectului s-a reusit promovarea angajarii legale si formarii deprinderilor de viata a tinerilor din grupuri social-vulnerabile, confruntate cu riscul marginalizarii si excluziunii sociale.

La atelierul final a fost prezentat si Ghidul de integrare in societate si angajare elaborat de TDV (in cadrul Programului Educatie pentru Sanatate) si Centrul de Resurse "Tineri si Liberi" cu sustinerea financiara a Bancii Mondiale. Ghidul a fost realizat in baza intrebarilor puse de catre participantii la activitatile de instruire realizate cu tinerii din Gimnaziul-internat nr. 2 din Chisinau si Scoala de meserii din Chisinau.

Proiectul se desfasoara in baza Acordului de colaborare incheiat intre TDV, Directia Generala Educatie, Tineret si Sport a municipiului Chisinau, Gimnaziul-internat nr. 2 si Scoala de meserii din Chisinau la data de 15 ianuarie 2009 in cadrul  proiectului " Incluziunea sociala a tinerilor prin formarea deprinderilor de viata si de angajare" . Grantul pentru realizarea acestui proeict este oferit de catre Banca Mondiala in cadrul Pietei Ideilor Inovatoare din Belarus, Ukraina si R. Moldova.

http://tdvmoldova.wordpress.com