Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 188

Sistemul Azilului in Republica Moldova Sprijinit de Comisia Europeana



prezenrtare3.jpgPe data de 13 mai, curent, in incinta Centrului de cazare pentru solicitantii de azil, a avut loc intilnirea dnei Marlene Vermorken, Sef de sector, Migratie si Azil, CE, Programele de cooperare externa, cu reprezentantii structurilor guvernamentale si non-guvernamentale implicate in implementarea celor trei proiecte sprijinite financiar de catre Comisia Europeana care sunt monitorizate de catre Reprezentanta ICNUR in Moldova.

În debutul intilnirii dl Petrus Wijninga, Reprezentantul ICNUR in Moldova, a facut o scurta trecere in revista a proiectelor, iar dna Ecaterina Sivestru, Sef-adjunct, Biroul Azil si Migratie al MAI, Director Directia Refugiati, a accentuat importanta si utilitatea acestor proiecte atit la nivel regonal, cit national.  

Sedinta a continuat cu prezentarea detaliata a celor doua proiete INTEGRAREA REFUGIATILOR ÎN BELARUS, MOLDOVA SI UCRAINA si PROIECTUL REGIONAL DE SUSTINERE A PROTECTIEI ÎN BELARUS, MOLDOVA SI UCRAINA prezentate de Coordonatorul de proiect al ICNUR, Cecilia Chirila si Consilierul Juridic, Octaviat Mohorea. Inna Filipscaia, asistent de proiect si Roman Leahu, manager de proiect in cadrul ONG Salvati Copiii Moldova au facut cunoscut publicului proiectul din cadrul Programului AENEAS al Comisiei Eoropene CONSOLIDAREA CONDITIILOR DE AZIL SI PROTECTIE INTERNATIONALÄ‚ ÎN REPUBLICA MOLDOVA sustinut financiar si de catre Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova.

Dna Marlene Vermorken a multumit tuturor participantilor pentru prezenta si interesul privind domeniul dat si, intre altele, a accentuat ca implementarea proiectelor in conformitate cu conditile acceptate de catre parti va duce neaparat la succesul de care in fine vor beneficia toate grupurile tinta, iar monitorizarea acestora din partea finantatorilor va fi cit se poate de rigida.

 

La intilnire au participat:

Petrus Wijninga, Reprezentatul ICNUR in Moldova,

Octavian Mohorea, Consilieri Juridic, ICNUR in Moldova,

Cecilia Chirila, Coordonator proiecte, ICNUR in Moldova,

Marin Roman, Asistent de programe, ICNUR in Moldova,

Liliana Pavlov, Relatii cu publicul, ICNUR in Moldova,

Ecaterina Silvestru, Sef Directie Refugiati,

Natalia Guma, Directia Refugiati,

Igor Prodan, Directorul  Centrului de Cazare pentru solicitantii de azil,

Grigore Mogurean, Serviciul Graniceri,

Vasile Batcu, Salvati Copiii Moldova,

Roman Leahu, Salvati Copiii Moldova,

Inna Filipscaia, Salvati Copiii Moldova,

Oleg Palii, Centrul de Drept al Avocatilor,

Irina Bobeicu, Centrul de Drept al Avocatilor,

Nina Spataru, Centrul de Drept al Avocatilor,

Belemvire Salfo, Centrul de Caritate pentru Refugiati,

Djavid Paknehad, Centrul de Caritate pentru Refugiati,

Dumitru Maxim, Societatea pentru Refugiati,

Lilia Fusa, Centrul de Business in Afaceri.

 

Cor. REFUGIUM