AIESEC propune studentilor dezvoltarea spiritului de antreprenori



AIESEC Chisinau propune tinerilor studenti sa-si dezvolte spiritul de antreprenori si sa se initieze in sfera afacerilor in cadrul proiectului „ICO". Despre aceasta a comunicat reporterului INFOTAG coordonatoarea proiectului, Elena Plescan.

Potrivit ei, proiectul are menirea de a dezvolta abilitatile practice si teoretice antreprenoriale, de a pregati viitori lideri „care ar fi capabili sa-si deschida si sa-si administreze cu succes afacerea, inclusiv in conditiile crizei economice mondiale".

„În cadrul proiectului vor fi selectati 50 de tineri care au idei inovatoare de dezvoltare a unei afaceri. Acestia vor beneficia de cunostinte despre cum sa-si valorifice cariera sau sa-si lanseze propria afacere. Tinerii participanti vor primi pregatiri cu privire la partea legala si financiara, cercetarea pietei, construirea unei idei, planificarea strategica si despre managementul proiectelor si al echipei", a spus Plescan.

Aceasta a relatat ca dupa finisarea training-urilor si a workshopuri-lor prevazute in cadrul proiectului, cele mai bune idei de afaceri vor fi premiate de parteneri.

„Training-urile „ICO" vor incepe la 11 mai si vor dura doua saptamini si jumatate. Acestea vor cuprinde trei blocuri: ideea, planificarea ideii si implementarea ideii. La etapa finala participanti vor lua cunostinta de oportunitatile de finantare, vor participa la un concurs de business-planuri. Cistigatorii vor beneficia de premii", a incheiat Plesan.

INFOTAG precizeaza: Proiectul „ICO" a fost organizat pentru prima data in primavara anului 2008 la initiativa AIESEC Chisinau - o subdiviziune a celei mai mari organizatii de tineri din lume - AIESEC, care este Liderul Global in Dezvoltarea Tinerilor Lideri.

Infotag