Apel catre toate organizatiile politice si sociale din R. Moldova



Organizatia neguvernamentala Tinerii Cercetatori pentru Europa Unita „TCEUForum", fiind apolitica, insa cu caracter social, si examinand evenimentele legate de 7 aprilie si cele posterioare, constata ca in Republica Moldova criza politica declansata de puterile de stat are ca urmare polarizarea societatii civile, ceea ce creeaza premisele unui razboi civil.

Suntem deja in toiul razboiului informational care agraveaza si mai mult situatia politica din tara si nu permite organizatiilor internationale sa examineze obiectiv criza politica din Republica Moldova. De asemenea, constatam lipsa dialogului dintre institutiile guvernamentale si partidele de opozitie in vederea depasirii crizei si a gasirii unei solutii de compromis. Evolutia evenimentelor politice din Republica Moldova, dupa parerea noastra, poate duce in timpul apropiat la discreditarea totala atat a institutiilor guvernamentale, cat si a partidelor politice de opozitie, ceea ce la randul sau poate provoca actiuni sociale necontrolabile asemenea celor din 7 aprilie.

Pentru a preveni astfel de scenarii care ar putea justifica interventia asa zisilor pacificatori de peste hotare, Asociatia "TCEUForum" lanseaza un apel catre toate organizatiile politice si sociale din Republica Moldova sa creeze un forum comun care ar fi capabil urgent sa se aseze la masa de tratative cu reprezentantii conducerii statale in vederea gasirii unui compromis politic si de durata. Propunem ca la aceste tratative sa participa nu numai partidele de opozitie, dar si reprezentantii societatii civile si organizatiile internationale europene. În perioada tratativelor cerem oprirea razboiului mediatic si persecutarea populatiei de catre organele de stat. Luand in considerare ca ne aflam in perioada Postului Mare si mai exact, in saptamana patimilor, chemam guvernarea si intreaga societate civila din Republica Moldova la actiuni de pocainta nationala, marturisiri prin fapte ale dragostei crestine si semne de responsabilitate in fata judecatii divine.

Credem cu fermitate ca o societate polarizata politic, dezbinata national si usor manipulata poate fi stabilizata si ajutata sa depaseasca cu demnitate crize politice si sociale bazandu-se si pe valorile traditionale si spirituale propagate de Biserica Crestina.

Cetatenii societatii noastre sunt si crestini, de aceea, ne adresam tuturor Bisericilor Crestine din R. Moldova ca sa inalte rugaciuni fierbinti pentru pace, adevar, dreptate si dragoste divina in mijlocul nostru.

 

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

http://tceuforum.wordpress.com