LADOM condamna orice actiune de violenta



Liga pentru Apararea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM) isi exprima profunda ingrijorare referitor la evenimentele care au loc in Republica Moldova in urma alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 si condamna orice actiune de violenta.

LADOM, pe parcursul campaniei electorale, a constatat ca autoritatile electorale au activat intr-un cadru legal. Neregulile comise in campania electorala de concurenti electorali si unii reprezentanti ai autoritatilor publice, constatate de LADOM, nu au fost de natura sa submineze integritatea procesului electoral.

Indiferent de rezultatele alegerilor LADOM considera imperios necesar sa pastram si sa promovam acele valori care ne definesc ca fiinte umane.

Încurajam autoritatile statului si protestatarii, indiferent de optiunile politice, sa se abtina de la orice act de violenta  si intoleranta. Dialogul politic este unica solutie rezonabila de aplanare a situatiei create.

Liga pentru Apararea Drepturilor Omului depune toate eforturile pentru  asigurarea protectiei drepturilor cetatenesti pe toate caile legale si va monitoriza indeaproape orice situatie ce vine in contradictie cu valorile democratice prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si alte acte internationale la care Republica Moldova este parte. 
 

Paul Strutzescu,

Presedinte