Un start in viata independenta promitator



Proiectul „Start into independent life", realizat de Asociatia obsteasca „Demos", la monitorizarea din martie 2009 este apreciat de expertii internationali ca fiind unul promitator pentru practici de succes.

Proiectul este o componenta a Moldova Country Program 2008-2011, realizat de Caritas Elvetia cu suportul DDC.

În cadrul vizitei de monitorizare, Domnii Peter Staudacher (Austria), responsabil de program pe tara si Bernhard Heeb (Germania), expert-consultant, au avut intrevederi cu  membrii echipei, au efectuat un control al documentelor administrative si contabile, s-au intalnit cu reprezentantii APL de nivelul I si II, precum si cu beneficiarii proiectului.

 Ca rezultat al intalnirilor, discutiilor cu membrii echipei si  factorii de decizie, observarilor, vizitelor la locuintele asistate ale beneficiarilor proiectului, cercetarii documentelor, expertii au constatat urmatoarele:

  • Serviciile sociale sunt prestate la un grad inalt de calitate, in corespundere cu standardele internationale,
  • Managementul proiectului este unul eficient, fapt confirmat prin realizarea indicilor cantitativi si calitativi ai proiectului, prin administrarea si evidenta contabila in corespundere cu exigentele finantatorului si legislatia RM in vigoare,
  • Echipa proiectului este remarcabila prin profesionalismul specialistilor, stilul de comunicare si relationare in echipa,
  • Proiectului ii este asigurata transparenta si o buna promovare prin comunicarea cu mediul, informarea frecventa a comunitatii, diseminarea practicii obtinute.

Bernhard Heeb: „Demos furnizeaza servicii sociale eficiente si importante pentru regiune si tara, cu resurse mici, dar la un nivel profesional impunator".

Peter Staudacher declara ca Caritas Elvetia finanteaza proiectul gratie calitatii evidente a lucrului pe care il efectueaza echipa. În acest context, Caritas asteapta ca si autoritatile locale sa sustine serviciile sociale realizate de asociatia „Demos" pentru asigurarea continuitatii si durabilitatii lor, in beneficiul tinerilor defavorizati din Moldova.

 

Asociatia DEMOS