"Hai la vot" €” in 10 sate



Caravana „Hai la Vot" indeamna electoratul sa voteze la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, si sa aseze astfel o piatra la temelia viitorului tarii. În dimineata zilei de 27 martie 2009, la ora 9:00, convoiul porneste la drum din fata cladirii Kentford, urmand sa parcurga cu mici popasuri - 10 sate incluse in traseu. Caravana va fi desfasurata concomitent in alte 40 de localitati de catre echipa Centrelor Regionale CPP din orasele Ungheni, Balti, Causeni, Orhei, Soroca si Comrat.

Caravana "Hai la Vot" va include distribuire de materiale informationale si prezentari prin care va contribui la constientizarea importantei votului in dezvoltarea unei societati prospere. Caravana vine in sustinerea recentei runde de proiecte CPP de educatie electorala in cadrul careia USAID-IREX a acordat grant-uri pentru 12 ONG-uri locale care isi propun sporirea ratei de participare a cetatenilor Moldovei la alegerile parlamentare curente.

CPP este un program de cinci ani din cadrul Consiliului pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX), finantat de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Programul isi propune sa dezvolte constiinta civica, promoveaza democratia si incluziunea membrilor comunitatii in solutionarea propriilor probleme, ofera instruire, suport financiar grupurilor de initiativa pentru dezvoltare comunitara si asista tehnic si consultativ la implementarea transparenta a proiectelor.

Toate activitatile dezvoltate de programul CPP in localitati sunt strict apolitice.

Ziarul de Garda

http://garda.com.md