40 de intrebari si raspunsuri in fiecare emisiune de dezbateri electorale la Rezina



Concurentii electorali au raspuns la 40 de intrebari in fiecare emisiune de dezbateri electorale organizate de Postul ELITA TV din Rezina.

Candidatii in noul Parlament au apreciat dinamica dezbaterilor, profunzimea temelor care au fost trase la sorti dar si posibilitatea de a adresa intrebari contracandidatilor. Participantii au stat in picioare si au fost invitati cite 4 la fiecare emisiune in ordinea inregistrarii la CEC.

Participantii au stat in picioare si au fost invitati cite 4 la fiecare emisiune in ordinea inregistrarii la CEC. Ei au avut cite 3 minute pentru a-si prezenta intentiile politice, cite 2 minute pentru a raspunde la intrebarile din numele alegatorilor - acestea au fost trase la sorti , cite 1 minut de final si pentru a raspunde la intrebarile contracandidatilor. Doar cite 30 de secunde au fost rezervate pentru a adresa intrebarea contracandidatului.

Toti concurentii electorali au beneficiat de timp de antena egal oferit pe gratis si finantat integral din contul Televiziunii ELITA. Doar 2 candidati: PCRM si candidatul independent, Victor Railean au refuzat sa vina la dezbateri.

Primele dezbateri electorale in direct la ELITA TV au fost organizate in campania electorala 2005. Gratie suportului donatorilor internationali, ELITA TV, in ultimii trei ani, a dezvoltat Grila de programe proprii si si-a extins Aria de acoperire in raioane de pe ambele maluri ale riului Nistru, numarind, azi, circa 350 000 de telespectatori potentiali.

ELITA TV este singurul post local din afara Chisinaului, care a trecut din categoria TV locale la categoria TV regionale si, din anul 2007 reprezinta o Retea regionala de canale si emitatoare proprii in localitatile mentionate.

Postul regional ELITA difuzeaza programele sale publicului din raioanle Rezina, Ribnita, Orhei si partial Soldanesti, Telenesti, fiind primul si unicul post cu acoperire regionala in aceste localitati.