Amnesty International a lansat o actiune de sustinere a primarului de Vorniceni



Secretariatul International al organizatiei Amnesty International a lansat o actiune de ajutor urgent in sustinerea primarului de Vorniceni, Gheorghe Ionel, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat difuzat de Amnesty International Moldova.

Organizatia face apel catre oamenii din toate tarile (Amnesty International are structuri in 150 state ale lumii) sa trimita scrisori pe adresa procurorului general al RM, Valeriu Gurbulea, ministrului afacerilor interne, Gheorghe Papuc si avocatului parlamentar, Anatolie Munteanu, pentru a-si exprima ingrijorarea in legatura cu disparitia lui Gheorghe Ionel. Semnatarii vor solicita autoritatilor sa informeze imediat avocatul si membrii familiei lui Gheorghe Ionel unde este detinut, in cazul in care el se afla in custodie, si vor cere procurorul general sa inceapa imediat o investigatie impartiala a presupusei rapiri a lui Gheorghe Ionel.

Gheorghe Ionel este primar al satului Vorniceni, ra ionul Straseni, si este membru al partidului de opozitie Alianta Moldova Noastra (AMN). El a fost retinut de mai multe ori pe parcursul ultimilor doi ani si acuzat in doua dosare penale de trafic de fiinte umane si abuz in serviciu. Colegii de partid l-au declarat disparut incepand cu 27 februarie, cand Judecatoria Straseni l-a declarat nevinovat in cel de-al doilea dosar si l-a pus in libertate. Potrivit martorilor, dupa pronuntarea sentintei, in sala de sedinta au dat buzna mai multi colaboratori mascati ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) si au atacat sustinatorii primarului. AMN presupune ca in haosul creat, primarul de Vorniceni a fost rapit. Institutia neaga ca Gheorghe Ionel s-ar afla in detentie in izolatorul CCCEC.

 

www.info-prim.md