Absolventii scolii politice a IDIS "Viitorul" vor efectua o vizita de studiu in Germania



Zece absolventi ai scolii politice a IDIS "Viitorul" vor efectua o vizita de studiu in Germania in perioada 8 - 13 martie 2009. Programul vizitei este gestionat in Germania de Institutul Moldova de la Universitatea din Leipzig, cu sprijinul Fundatiei Friedrich Ebert. Astfel, tinerii lideri vor vizita Bundestag-ul, studioul din Berlin al postului de radio Deutsche Welle, precum si mai multe institute si fundatii germane.

Anterior, timp de zece luni, tinerii au urmat 28 de module de instruire, invatand sa stapaneasca practici democratice si de comunicare. Programul de liderism al IDIS „Viitorul" a culminat cu stagii de practica, in cadrul carora care participantii au desfasurat campanii sociale la nivel local si au scris articole de opinie.

Prin instruirea politica a tinerilor, IDIS „Viitorul" isi propune sa contribuie la cresterea si sustinerea unei noi generatii de formatori de opinie, competenti si eficienti. Din 2006, IDIS „Viitorul" a fost autorizat sa gestioneze bursa anuala a The Balkan Trust for Democracy (BTD) in Republica Moldova, pregatind deja doua promotii de tineri lideri.

 

IDIS „Viitorul" reprezinta o institutie de cercetare, instruire si initiativa publica, care activeaza pe o serie de domenii legate de: analiza economica, guvernare, cercetare politica, planificare strategica si management al cunostintelor.  IDIS activeaza in calitate de platforma comuna care reuneste tineri intelectuali, preocupati de succesul tranzitiei spre economia de piata si societatea deschisa in Republica Moldova. Pentru a afla mai multe despre activitatea IDIS „Viitorul", accesati: www.viitorul.org

#  #  #

 

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org