Campania electorala debuteaza la Chisinau cu un atac impotriva societatii civile



Campania electorala debuteaza la Chisinau cu un atac impotriva societatii civile in fata Procuraturii Generale. Cine a organizat atacul?

Astazi in Chisinau au avut loc doua evenimente importante. In  Monitorul Oficial a fost publicat decretul de numire a alegerilor parlamentare pentru data de 5 aprilie 2009. Partidele au inceput deja sa-si prezinte candidatii in Parlament si Guvern. Fostii mei colegi de facultate de la Iasi V. Filat si A. Tanase si-au declarat intentia unul sa fie prim-ministru altul Ministru al Justitiei. Doua luni de zile vom fi ocupati de partidele politice care vor incerca sa ne convinga cit sint de bune si de ce trebuie sa le votam lista. Semnificativ este ca campania a debutat cu o altercatie declansata de un grup mascat care au lovit si au folisit spray paralizant impotriva ong-lor care manifestau pasnic in fata PG.

A inebunit cineva din guvernanti si in special din organele de forta asa cum declara unii ca acestia ar fi platit acei tineri agresori? Unul dintre agresori a recunoscut ca fost platit de cineva cu una mie lei. Sunt unele indicii ca agresorii erau protejati de organele de forta si primul argument este ca politia a fost lipsa si nu a intervenit , incidentul avind loc in fata Procuraturii Generale. Este grav ce s-a intimplat si doar o investigatie cinstita a organelor de forta si a procuraturii cu scoaterea la lumina a organizatorilor ar mai putea repara ceva. Astfel situatia se incinge si campania electorala risca sa degenereze in conflicte si batai de strada. Cit nu este tirziu politicienii trebuie sa constientizeze pericolul destabilizarii situatiei si sa opreasca elementele extremixte din propriile partide. Cine are nevoie de conflicte politice si interetnice singeroase in campania electorala?

 

Roman Mihaes

 

http://romanmihaes.wordpress.com