Un nou abuz impotriva libertatii la intrunire si exprimare



Primaria municipiului Chisinau condamna actiunile persoanelor care violent au intervenit intr-o manifestare pasnica de protest, organizata de reprezentantii mai multor ONG-uri in fata sediului Procuraturii Generale pentru a atrage atentia comunitatii nationale si internationale asupra incalcarii libertatii la intrunire in R. Moldova.

Consideram ca folosirea gazelor lacrimogene impotriva persoanelor care protestau pasnic este o infractiune si cei care se fac vinovati de acest abuz trebuie trasi la raspundere, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, suntem profund ingrijorati de faptul ca politia municipala nu a intervenit pentru a curma intentiile huliganice ale acelor indivizi.

Incidentul de astazi dovedeste inca o data ca politia municipala, finantata din bugetul municipiului Chisinau, nu-si indeplineste atributiile, nu intervine pentru a mentine ordinea publica si a apara drepturile cetateanului la libera exprimare si la intrunire, ci dimpotriva impiedica si curma exercitarea acestor drepturi fundamentale. Regretam ca in ultimul timp organele de drept, menite sa apere ordinea publica, tot mai frecvent se dedau unor actiuni care submineaza definitiv libertatile omului in R. Moldova.  

 

Directia Relatii Publice a Primariei mun. Chisinau

bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 83
MD 2012, Chisinau, Republica Moldova

Tel.: + 373 22 201 707

Fax: + 373 22 201 708

e-mail: drp@pmc.md

web: www.chisinau.md