Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

TINERII DIN REGIUNEA TRANSNISTREANA INVATA CE ESTE UN CLUB DE TINERET...

Distribuie prietenilor:


spp1.jpgIn perioada 16-25 mai 2007, in cadrul proiectului "Consolidarea sectorului asociativ de tineret din regiunea Transnistreana", Serviciu pentru Pace in colaborare cu Asociatia "Evrica" din or. Ribnita si cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova a organizat 5 seminare de informare pentru tinerii din partea stanga a Nistrului, desfasurate in liceele din or. Bender, or. Tiraspol, or. Dubasari, or. Ribnita si in s. Dorotcaia, r. Dubasari, unde au participat si tineri din or. Grigoriopol.

 

In cadrul seminarelor tinerii au fost informati despre posibilitatea lansarii in incinta scolilor in care isi fac studiile a unor cluburi de tineret, care sa desfasoare pe parcursul anului de studii diverse activitati de voluntariat, sa editeze ziarul clubului si sa se implice activ in organizarea seminarelor si trening-urilor informative in randul semenilor, dezbaterilor pe diverse teme de interes pentru adolescenti.

O atentie speciala s-a atras la evidentierea rolului pe care il au cluburile de tineret in ocuparea timpului liber al tinerilor, totodata participantii au aflat ce este un club de tineret, tipurile de structuri asociative de tineret care exista la moment in Republica Moldova, care sunt activitatile ce pot fi organizate in cadrul unui club de tineret, ce este activitatea de voluntariat, s.a.

spp2.jpgDoritorii de a activa in cadrul clubului de tineret care se va crea in scoala lor odata cu inceputul anului de studii, au completat niste chestionare in baza carora vor fi selectati sa participe la o scoala de vara in luna iulie 2007, unde de rand cu alti tineri din Republica Moldova vor fi instruiti cum sa activeze in cadrul clubului, cum sa organizeze diverse activitati cu tinerii in cadrul scolii si localitatii de bastina, de asemenea vor avea ocazie sa faca schimb de experienta cu tinerii care deja activeaza in cluburi de tineret in diferite regiuni ale Moldovei.

 

Pentru mai multe informatii: Florin Turcanu (tel. 069149025)

http://www.serviciupentrupace.org

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet