Cea mai buna initiativa locala in domeniul drepturilor omului



irp_logo2.jpgCu ocazia celei de a 60-a aniversari de la Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Institutul de Reforme Penale anunta concurs pentru cea mai buna “Initiativa locala in domeniul drepturilor omului”, pentru cele 17 Centre de Justitie Comunitara care activeaza in Cahul, Comrat, Leova, Hancesti, Varnita, Anenii-Noi, Falesti, Ungheni, Telenesti, Rezina, Drochia, Edinet, Soroca, Lipcani si municipiile Chisinau si Balti.

Scopul acestei actiuni este initierea unei noi practici de marcare a Zilei Mondiale a Drepturilor Omului la nivel local. IRP considera absolut necesar realizarea unor activitati de informare a populatiei in conditiile lipsei informatiei privind drepturile omului in localitatile din R. Moldova.

Astfel, IRP invita cele 17 Centre de Justitie Comunitara sa desfasoare in mod individual unele activitati interactive la nivelul a 15 raioane si doua municipii. Actiunea urmeaza a fi derulata in perioada 1-10 decembrie.

CJC-urile urmeaza sa documenteze activitatile desfasurate in domeniul drepturilor omului si sa completeze formularul de participare la concursul „Cea mai buna initiativa locala in domeniul drepturilor omului”. Dosarele depuse pana la 18 decembrie curent vor fi examinate de un juriu independent. Premiile pentru cele mai reusite initiative locale in domeniul Drepturilor Omului vor fi inmanate la 27 decembrie, in incinta IRP.

Pentru informatii suplimentare:
Tatiana Solonari,
PR Manager IRP
Tel: 722-445
info@irp.md

Institutul de Reforme Penale (IRP) este o organizatie non-guvernamentala, scopul careia este de a asista reforma  justitiei penale in Republica Moldova. Domeniile de activitate sunt:  promovarea institutiilor noi in justitia penala, implementarea alternativelor la detentie, asistenta reformei politiei, reformarea sistemului de executare a pedepselor privative de libertate si pregatirea pentru liberare din detentie, monitorizarea respectarii drepturilor persoanelor in sistemul de justitie penala etc.