La Anenii Noi radioul inseamna transparenta si implicare



aneni010.jpg"Daca cu un ziar ai putea sa te aperi de o musca, atunci radioul e langa noi si atunci cand mulgem vaca". Astfel a ilustrat jurnalistul Eugeniu Margine importanta pe care a inceput sa o capete radioul local TEMP in viata comunitatii din Anenii  Noi. Noi Frecventa 104,4 FM a devenit, in scurt timp, emblematica pentru localitate. Anume impactul social al radioului in comunitate, precum si faptul ca stimuleaza transparenta in procesul decizional au fost factorii care au adus recunoasterea localitatii la nivel national. Astfel, orasul Anenii Noi fost nominalizat la Ceremonia de premiere a celor mai bune practici la categoria „Transparenta si etica publica", desfasurata in cadrul Programului Bunelor Practici.

Pentru a impartasi publicului local si national aceasta practica, administratia din Anenii Noi a conceput un eveniment de recunoastere a succesului.  Astfel, la 27 noiembrie 2008 primaria si-a deschis larg usile. Primarii din localitatile invecinate au aflat astfel ca sedintele consiliului orasenesc sunt transmise integral la radio TEMP. „Consilierii, cand si-au dat seama ca ii asculta alegatorii, au inceput a veni mai pregatiti la sedinte.", a relatat primarul de Anenii Noi Mihail Cheibas.

Traditie, etica, morala si parteneriat (TEMP) - astfel a explicat echipa de jurnalisti si ingineri de sunet optiunea lor. „Am incercat din rasputeri sa acoperim vacuumul informational care era inainte. Pe langa stirile locale, care sunt prioritatea noastra, includem si spoturi sociale, inclusiv produse de noi.", a subliniat directorul Radio Temp Vladimir Cohan. Postul de radio emite douazeci si patru din douazeci si patru, pe un areal de acoperire de 50 kilometri, imbinand programele informative cu cele de divertisment.

Evenimentul a avut loc cu sustinerea financiara a Directoratului de Institutii Democratice a Consiliului Europei si a Ambasadei Regale a Norvegiei in Romania si asigurarea logistica a Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul". Evenimentul este o componenta-cheie a Programului Bunelor Practici ale Autoritatilor Publice Locale din Moldova.

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org